Yandex Metrica

BMGK'de 'uzayda nükleer silah' oylaması: 7 evet, 7 hayır, 1 çekimser

BMGK'de 'uzayda nükleer silah' oylaması: 7 evet, 7 hayır, 1 çekimser

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) "uzaya hiçbir silah yerleştirilmemesi" karar tasarısı oylandı. Gerçekleştirilen oylama yeterli desteği alamadı. 

Dünya

21.05.2024, 10:23

ABD ve Japonya'nın sunucusu olduğu "uzayın barışçıl kullanımı" karar tasarısını veto eden Rusya, "uzaya hiçbir silah yerleştirilmemesi" karar tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sundu.

Rusya'nın uzaya hiçbir silah yerleştirilmemesi gerektiğini savunduğu karar tasarısı, BMGK'de yeterli desteği alamadı.

Karar tasarısı, 15 üyeli BMGK'de oylamaya sunuldu. Tasarı 7 "evet", 7 "hayır" ve 1 "çekimser" oy aldı.

Karar tasarısının geçmesi için 15 oydan en az 9'unu alması gerekiyordu. Tasarıda, uzaya hiçbir silah yerleştirilmemesi çağrısına yer verilirken, uzayda şiddet kullanımına ilişkin tehdide yer olmadığı ifade edilmişti.

Konuya ilişkin çok taraflı ve bağlayıcı anlaşmaların sağlanması talep edilen karar tasarısında, uzayın barışçıl kullanımı teşvik edilmişti.

Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah yapıyor! Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah... Haberi Görüntüle

RUSYA KARAR TASARISINI VETO ETMİŞTİ

Rusya, 24 Nisan'da ABD ve Japonya'nın sunduğu ve uzayın barışçıl kullanımını sağlamak ve burada silahlanma yarışını engellemek için uzaya nükleer silahların ve kitle imha silahlarının yerleştirilmesinin engellenmesini hedefleyen karar tasarısını veto etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading