Yandex Metrica

UCM'nin yakalama kararıyla köşeye sıkışan Netanyahu: 'Yeni bir antisemitizm örneği'

UCM'nin yakalama kararıyla köşeye sıkışan Netanyahu: 'Yeni bir antisemitizm örneği'

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın yakalama kararı "Gazze Kasabı" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu köşeye sıkıştırdı. Netanyahu, UCM'nin kararı sonrası "antisemizm " kartına sarıldı. 

Dünya

21.05.2024, 14:14

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçu nedeniyle hakkında çıkartılan yakalama kararına tepki gösterdi. 

Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, kendisi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunun, “üniversite kampüslerinden UCM’ye taşınan yeni bir antisemizm örneği olduğunu” öne sürdü.

Netanyahu, UCM Başsavcısı Han'ın yakalama kararı başvurusuna ilişkin görüntülü açıklama yayımladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Ahmad Han

Ünlü futbolcuya bakışları ele verdi! Prenes ile aşk iddiaları güçlendi! İspanya Kralı'nın sözleri ortalığı karıştırdı! Ünlü futbolcuya bakışları ele verdi! Prenes ile aşk iddiaları güçlendi!... Haberi Görüntüle

NETANYAHU "ANTİSEMİTİZM" KARTINA SARILDI

Başsavcının yakalama kararı başvurusunun “saçma ve yanlış” olduğunu savunan Netanyahu, bunun “tüm İsrail devletine ve ordusuna yöneltildiğini” iddia etti.

Netanyahu, 7 Ekim’den bu yana büyük bir insanlık felaketine yol açtıkları Gazze’deki saldırıların devam edeceğine işaret ederek, “UCM’nin, İsrail’in Hamas’ı devirmesini engellemeyeceğine söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının sona ermesi talebi ve Filistin’e destek amacıyla birçok ülkede üniversitelerde yapılan gösterilere atıfta bulunan Netanyahu, söz konusu başvurunun “üniversite kampüslerinden UCM’ye taşınan yeni bir antisemitizm örneği olduğunu” öne sürdü.

50 savaş gemisiyle adaya çıkarma: Yunan medyası korku içinde duyurdu: Eyvah Türkler! 50 savaş gemisiyle adaya çıkarma: Yunan medyası korku içinde duyurdu:... Haberi Görüntüle

NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI BAŞVURUSU

UCM Başsavcısı Kerim Han, Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading