Yandex Metrica

Reisi'nin öldüğü helikopter kazası gizemini koruyor: İran basını bu sorulara cevap arıyor

Reisi'nin öldüğü helikopter kazası gizemini koruyor: İran basını bu sorulara cevap arıyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, içinde bulunduğu helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Reisi'yle beraber İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili tartışmalar devam ederken İran basınında çeşitli sorulara cevap aranıyor. İşte detaylar...

Dünya

21.05.2024, 22:21

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, içinde bulunduğu helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Reisi'yle beraber İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da yaşamını yitirdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle uzun süre helikopterin enkazına ulaşılamazken saat 23.30'da Batman'dan havalanan Akıncı İHA, saatler 02.36'yı gösterdiğinde helikopterle görsel teması sağlayı İran yetkililerine bilgi geçti. Görevini başarıyal tamamlayan Akıncı İHA, saat 06.45'te yurda döndü. Fakat Reisi'nin ölümüyle ilgili tartışmalar bitmiş değil. Bunun bir kaza mı, suikast mı yoksa ihmal mi olduğu konusunda çeşitli fikirler ortaya atılıyor ve tartışılıyor. İsrail ile ABD gibi olağan şüpheliler ve İran içi muhalefet gibi ihtimaller tartışmaların başrolü paylaşıyor.

OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAN DÖNÜYORDU

İran basınında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu ölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Reisi, kaza kırımın olduğu gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'da baraj açılışına katılmıştı. Açılışın ardından ülkesine dönmek üzere havalanan helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide düşmüştü. Reisi ile beraber İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da hayatını kaybedenler arasında yer almıştı. 

Rus medyası iş başında: Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle dalga geçtiler! Muz Cumhuriyeti! Rus medyası iş başında: Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle dalga geçtiler! Muz... Haberi Görüntüle

AKINCI İHA FARK YARATTI

Kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmalarına başlayan İran, daha sonra Türkiye'den yardım istemiş Türkiye de Akıncı İHA'yı göndererek enkazın bulunmasını sağlamıştı. Helikopterde İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşimi ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti'nin olduğu açıklanmıştı. Şimdi İran basını bu ölümlerle ilgili bazı sorulara cevap arıyor. Tabriz Türk News'te yer alan haberde çeşitli sorular soruldu ve bu sorulara cevaplar arandı. 

Suikast anında Vincent Fusca detayı: Hiç paniklemedi, ayakta durmaya devam etti! Suikast anında Vincent Fusca detayı: Hiç paniklemedi, ayakta durmaya devam... Haberi Görüntüle

CEVAPSIZ KALAN SORULAR

Söz konusu haberde helikopter düştükten sonra Cumhurbaşkanı Reisi ve Cuma İmamı'nın Haşimi'nin yaralı olduğu belirtiliyor. Bilinci açık olan Haşimi'nin yanık derecesinin düşük olduğu ifade edilen haberde Cumhurbaşkanlığı İletişim Müdürü Gholam Hüseyin İsmaili'yi iki defa aradığı bildiriliyor. 

Söz konusu haberde şu sorulara cevap aranıyor:

- Telefonla erişim mümkün olduğu halde neden irtibat kurulmadı?

- Telefonla erişim olduğu halde kaza mahalli neden saatlerce tespit edilmedi?

- Yanık derecesi düşük ve bilinci açık Ali Haşimi nasıl öldü?

- Hava koşulları Rasht, Mezandaran, Tebriz ve Erdebil'de günlerdir olumsuzken neden heyet bile bile helikopterle gönderildi?

- Dini lideri seçme ve denetleme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi'nin en güçlü iki üyesi (dini lider olma adaylığı şart ve yeterliliğine sahip) Mücteba Hamaney'in dini lider olmasının önündeki engel olarak mı görüldü?

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading