Yandex Metrica

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar

İstihbarat teşkilatları Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin tehlikede olduğunu duyurdu. Kremlin ajanlarının gizli bombalama, kundaklama ve altyapıya yönelik saldırılar hazırladığını bildiren istihbarat yetkilileri, Rusya'nın Avrupa'yı kan gölüne çevireceğini belirtti. 

Dünya

17.05.2024, 06:10

Financial Times'ta yer alan habere göre, Avrupa istihbarat teşkilatları hükümetlerini, Rusya'nın Batı ile kalıcı bir çatışmaya girişirken kıta çapında şiddet içeren sabotaj eylemleri planladığı konusunda uyardı. İstihbarat yetkilileri, Rusya'nın, sivil ölümlerine neden olma konusunda çok az endişe duyarak, doğrudan ve vekiller aracılığıyla, Avrupa topraklarındaki gizli bombalamalar, kundakçılık saldırıları ve altyapıya zarar verme eylemlerini halihazırda daha aktif bir şekilde hazırlamaya başladığına inanıyor. 

Kremlin'in ajanlarının bu tür operasyonlarda uzun bir geçmişi olmasına ve son yıllarda Avrupa'da ara sıra saldırılar düzenlemesine rağmen, Financial Times ile paylaşılan üç farklı Avrupa ülkesinden gelen değerlendirmelere göre, daha agresif ve uyumlu bir çaba gösterildiğine dair kanıtlar artıyor. İstihbarat yetkilileri, teyakkuz halinde olmayı teşvik etmek amacıyla tehdit hakkında giderek daha fazla ses çıkarmaya başladı. 

Alman iç istihbarat şefi Thomas Haldenwang, Devlet kontrolündeki sabotaj eylemlerinin riskinin önemli ölçüde arttığını değerlendiriyoruz geçen ay kendi kurumu olan Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bir güvenlik konferansında Rusya'nın artık Avrupa topraklarında yüksek hasar potansiyeline sahip operasyonlar yürütmek konusunda rahat göründüğünü söyledi.  

Rus ordusunda skandallar bitmiyor: Bir general daha tutuklandı Rus ordusunda skandallar bitmiyor: Bir general daha tutuklandı Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN AVRUPA'DAKİ SABOTAJ PLANLARI

Üst düzey bir Avrupalı ​​hükümet yetkilisi, koordineli ve geniş çaplı, "açık ve ikna edici Rus saldırganlığı"na dair bilgilerin NATO güvenlik servisleri aracılığıyla paylaşıldığını söyledi.  Rusya'nın Avrupa topraklarındaki şiddet tehdidi konusunda "farkındalığı artırmanın ve odaklanmanın" zamanının geldiğini ekledi. NATO Perşembe günü bir bildiri yayınlayarak, Rusya'nın "müttefik topraklarındaki kötü niyetli faaliyetlerinin" artmasından duyduğu derin kaygıyı dile getirdi ve bunun "yoğunlaşan bir kampanya" olduğunu belirtti.

Haldenwang, Bavyera'nın Bayreuth kentinde iki Alman-Rus vatandaşının Rusya adına Almanya'daki askeri ve lojistik bölgelere saldırı planı yaptıkları iddiasıyla  tutuklanmasından birkaç gün sonra konuştu.

Nisan ayı sonlarında İngiltere'de iki adam, Ukrayna'ya yardım sevkiyatlarının bulunduğu bir depoda yangın çıkarmakla suçlanmıştı. İngiliz savcılar onları Rus hükümeti için çalışmakla suçladı. Bu arada İsveç'te güvenlik servisleri, devlet destekli sabotaj eylemleri olabileceğinden şüphelendikleri bir dizi demiryolu raydan çıkma olayını araştırıyor.

Ülkenin ulaştırma bakanı geçen ay FT'ye verdiği demeçte, Rusya'nın Çek demiryollarındaki  sinyalizasyon sistemlerini yok etmeye çalıştığını söyledi. Ülkenin İç Güvenlik Servisi, Estonya'da Şubat ayında içişleri bakanının ve gazetecilerin arabasına düzenlenen saldırının Rus istihbarat görevlileri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Fransa savunma bakanlığı da bu yıl Rusya'nın askeri bölgelere yönelik olası sabotaj saldırıları konusunda uyardı.  Düşünce kuruluşu Chatham House'un kıdemli danışmanlarından Keir Giles, "Sonuç, Rusya'nın faaliyetlerinde gerçek bir artış olduğu yönünde" dedi.

Bunun Rusların daha fazla kaynak ayırdığı gerçeğinin bir yansıması olup olmadığını kimse söyleyemez; daha özensiz davranıp yakalanmadıklarını; ya da Batılı karşı istihbaratın bunu tespit etme ve durdurma konusunda daha iyi hale gelip gelmediği" diye ekledi. 

İsrail katliamlarını görüntüsü yayınlayarak tehditlerini sürdürdü! Hamas: Refah'ta direniyoruz İsrail katliamlarını görüntüsü yayınlayarak tehditlerini sürdürdü! Hamas: Refah'ta direniyoruz Haberi Görüntüle

PUTİN SINIRLARI ZORLUYOR

Rusya'nın rakiplerine fiziksel zarar verme iştahına ilişkin artan korkular, Rusya'ya yönelik dezenformasyon ve hackleme kampanyaları nedeniyle yapılan bir dizi suçlamanın ardından geldi.

Cuma günü Almanya , AB ve NATO tarafından desteklenen bir bildiriyle, 2023'te Şansölye Olaf Scholz'un sosyal demokrat partisine düzenlenen bilgisayar korsanlığı saldırısının Moskova açısından sonuçlarının olacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Bir istihbarat yetkilisi, Moskova'nın sabotaj çabalarının diğer operasyonlardan farklı görülmemesi gerektiğini, faaliyetlerdeki artışın Rusya'nın "her alanda" maksimum baskı uygulama amacını yansıttığını söyledi.

Putin şu anda "cesaretlenmiş" hissediyor ve dezenformasyon, sabotaj veya bilgisayar korsanlığı yoluyla Avrupa'da birden fazla cephede sınırları elinden geldiğince zorlamaya çalışacağını söyledi. 

Rus istihbaratının artan saldırganlığı, ülkenin istihbarat yöneticilerinin Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana yaşadıkları en ciddi yenilgiden sonra kendilerini yeniden savunma arzusunu da yansıtıyor.

İsrailli rehine yakınları yol kapattı! Soykırımcı Netanyahu ve ortağı Biden'a çağrı İsrailli rehine yakınları yol kapattı! Soykırımcı Netanyahu ve ortağı Biden'a... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ YANGINLARIN ARKASINDA RUSYA MI VAR?

Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgalini takip eden haftalarda, Avrupa'da diplomatik korumayla faaliyet gösteren 600'den fazla Rus istihbarat görevlisi ihraç edildi ve bu durum Kremlin'in kıta çapındaki casus ağına ciddi zarar verdi. 

Yakın tarihli bir raporda, Birleşik Krallık Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü'ndeki analistler, Rusya'nın çoğunlukla vekiller kullanarak Avrupa'daki varlığını yeniden yapılandırma çabalarına dikkat çekti. Bunlar arasında Rus diasporasının üyelerinin yanı sıra Kremlin'in uzun süredir bağları olan organize suç grupları da yer alıyor.

Kremlin için istihbarat operasyonlarını ülke ülke koordine eden ve ülkenin huysuz güvenlik servisleri ile diğer Kremlin oyuncularının önceden parça parça çabalarını bir araya getiren sözde "Özel Etki Komiteleri" ile önemli bir stratejik değişim de meydana geldi. 

Rusya'nın operasyonlarını hızlandırmasıyla güvenlik servisleri tehditlere karşı yüksek alarma geçti ve kaçırmış olabilecekleri hedefleri tespit etmeye çalışıyor.

Örneğin, Ukrayna tarafından kullanılan mermileri tedarik eden Galler'deki BAE Systems mühimmat fabrikasında şu ana kadar açıklanamayan bir patlamayla ilgili sorular gündeme geldi. Ekim 2014'te Kiev'e yönelik silahların depolandığı Çek silah deposu imha edildi; Daha sonra Rus askeri istihbarat ajanlarının bölgeye patlayıcı yerleştirdiği ortaya çıktı. 

Cuma günü Berlin'de Ukrayna'ya da tedarik sağlayan silah şirketi Diehl'e ait bir fabrikada büyük bir yangın çıktı. Yangınla mücadele için 160'tan fazla uzman itfaiyeci çağrılırken, başkentin batısındaki büyük bir bölgede yaşayanlara olası zehirli dumanlar nedeniyle pencereleri kapalı tutmaları söylendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading