Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor

Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor

Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu açıkladı. Türkiye'nin bu kararı dünya medyasında geniş yer aldı. ABD medyası Tel Aviv'in giderek yalnızlaştığını yazdı. 

Dünya

15.05.2024, 15:31

Türkiye, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve 36 bini aşkın masum Filistinliyi katleden ve ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail ile ticareti tamamen durdurdu.

Konuya ilişkin açıklamada Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İsrail ile ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin bu kararı dünya medyasında geniş yer aldı. ABD medyası Tel Aviv'in giderek yalnızlaştığını yazdı. İsrail ise Türkiye'nin Filistin Yönetimi ile ticaretini sınırlandıracağını duyurdu.

386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü: Şampiyon halterci çatışmada hayatını kaybetti 386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü:... Haberi Görüntüle

SON HAMLE TÜRKİYE'DEN

ABD merkezli New York Times gazetesi, Türkiye'nin aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar İsrail ile tüm ticareti askıya aldığını duyurdu ve bunun Tel Aviv yönetimine yönelik son uluslararası yaptırım olduğunu yazdı. Söz konusu haberde İsrail'e karşı giderek artan küresel baskıya dikkat çekildi.

Biden'ın silah tehdidi sonrası İsrail medyasından büyük itiraf: İhanete uğradık Biden'ın silah tehdidi sonrası İsrail medyasından büyük itiraf: İhanete uğradık Haberi Görüntüle

İSRAİL YALNIZLAŞIYOR

Habere göre, Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan ve daha çok kan dökmek için Refah'a saldırmayı planlayan İsrail'in Gazze'deki yıkıcı askeri saldırısı ilerledikçe uluslararası izolasyonu da arttı. Bazı ülkeler İsrail'le bağlarını azalırtırken bazıları da tamamen kesti. Her ne kadar soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD, İngiltere ve Almanya gibi yakın ortakları İsrail'i desteklemeye devam etse de onlar bile İsrail'in bölgedeki eylemlerini yüksek sesle eleştirmeye başladılar.

Kassam Tugayları ile İslami Cihad'dan ortak operasyon: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü Kassam Tugayları ile İslami Cihad'dan ortak operasyon: Çok sayıda İsrail... Haberi Görüntüle

ÜLKELER İSRAİL'LE BAĞLARINI KOPARIYOR

Orta ve Güney Amerika'da Kolombiya, Bolivya ve Belize'nin ardından İsrail ile bağlarını koparan son ülke oldu. Bilindiği üzere Kolombiya, Şili ve Honduras İsrail'deki büyükelçilerini zaten önce geri çağırmışlardı. Ürdün ve Bahreyn gibi Arap devletleri de kamuoyundan gelen tepkiler üzerine büyükelçilerini ülkelerine göndermişti.

Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İ ÇİLEDEN ÇIKARAN KARAR

Öte yandan Türkiye'nin ticareti durdurması, taze meyve sebzeden, ev aletlerine kadar çoğu şeyi Türkiye'den alan İsrail'i çileden çıkardı. İsrail dün akşam yaptığı açıklamada Türkiye'nin tüm ticaretini durdurma kararına karşılık olarak Ankara yönetiminin Filistin Yönetimi ile ticaretini sınırlandıracağını duyurdu.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise başbakan Binyamin Netanyahu'ya bir mektup yazarak Türkiye'nin ateşkes görüşmelerinden çıkarılması için çağrı yaptı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading