Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden'ın silah tehdidi sonrası İsrail medyasından büyük itiraf: İhanete uğradık

Biden'ın silah tehdidi sonrası İsrail medyasından büyük itiraf: İhanete uğradık

Soykırımın başından beri terör devletinin yanında saf tutan ABD Başkanı Joe Biden'ın silah sevkiyatını durdurma tehdidine tepkiler devam ederken İsrail medyasından dikkat çeken bir itiraf geldi. Jerusalem Post gazetesi bu kararı 'ihanet' olarak yorumlarken, ABD medyası İsrail'in bölgede yalnız bırakılmasının 'etik' olmadığını iddia etti.

Dünya

11.05.2024, 14:15

8 ay önce başlayan soykırımın başından beri terör devletinin yanında saf tutan ve Netanyahu'ya sonsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını açıkladı.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar 35 bini aşkın masum Filistinliyi katleden İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentinin doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi. İsrail güçleri, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Egemenlik gününde başkent karanlığa gömüldü: 50 füze hem kuzeyi hem güneyi vurdu Egemenlik gününde başkent karanlığa gömüldü: 50 füze hem kuzeyi hem... Haberi Görüntüle

''GEREKİRSE YALNIZ KALIRIZ''

Joe Biden'ın silah sevkiyatını durdurma kararı İsrail'de büyük bir tepkiye neden oldu. Birçok bakan Biden'a ateş püskürürken bir tepki de Netanyahu'dan geldi.

Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapmayan İsrail Başbakanı, ülkesinde 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen Yahudi Soykırımı (Holokost) anma günündeki konuşmasını sosyal medya üzerinden yeniden paylaştı.

Netanyahu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Feci Holokost'ta dünyada büyük liderler kenarda öylece durdu. Holokost'un ilk dersi, biz kendimizi korumazsak, kimse bizi korumaz. Eğer ki yalnız kalmamız gerekirse, yalnız kalırız." 

ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım' kılıfı ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım'... Haberi Görüntüle

"İSRAİL-ABD GERİLİMİ HAMAS'A YARADI"

 

ABD'nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Wall Street Journal'de (WSJ) yer alan analizde soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD'nin Hamas'a ateşkes için süre tanıdığı ve bu durumun savaşı uzatacağı belirtildi. Söz konusu gazete, ABD'nin İsrail'in yanında yer alması gerektiğini iddia etti. Yine aynı gazete Biden ve kurmaylarının İsrail'e siyasi olarak destek vermesi gerektiğini bildirdi.

Tarihi binaya kırmızı boya püskürttüler: İsrail'le işbirliği yapan Manchester Üniversitesi, eylemcilerin hedefi oldu Tarihi binaya kırmızı boya püskürttüler: İsrail'le işbirliği yapan Manchester Üniversitesi,... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN DÜŞMANLARI CESARETLENDİ

ABD yönetiminin bu kararının bölgedeki İsrail'in diğer düşmanlarını da cesaretlendirdiğini iddia eden gazete, İsrail'in Ortadoğu'daki güvenlik sorunlarının arttığını duyurdu. Gazete ayrıca ABD'nin net bir taraf seçmemesi durumunda bölgedeki istikrarın zarar göreceğini yazdı.

Tunuslu tarihçi Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadı: Fikirlerinin boyutlarını bilselerdi buna inanamazlardı Tunuslu tarihçi Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadı: Fikirlerinin boyutlarını bilselerdi buna... Haberi Görüntüle

İSRAİL MEDYASI: İHANETE UĞRADIK

 

İsrail medyasında çıkan haberlerde ise hem ordunun hem de ülkenin Washington tarafından ihanete uğradığına ve savaşta tek başına kaldığı ifade edildi. Konuya geniş yer ayıran Jerusalem Post gazetesi, şu değerlendirmede bulundu;

"Müttefikler kriz zamanlarında tutarlı ve güvenilir desteğe ihtiyaç duyarlar; ancak ABD'nin bu kararı, kararsız bir kararlılığa işaret ediyor ve stratejik bir ortak olarak güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratıyor" 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading