Yandex Metrica

İran halkından flaş iddia: AKINCI TİHA askeri üslerimizi görüntüledi!

İran halkından flaş iddia: AKINCI TİHA askeri üslerimizi görüntüledi!

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterinin enkazını bulan AKINCI TİHA hakkında İran halkından 'Askeri üslerimizi ve petrol sahalarımızı gözetledi' iddiası ortaya atıldı. AKINCI'nın görevini tamamladıktan sonra füze üssü ve petrol rafinerilerinin üzerinden geçmesi İranlıları endişelendirdi.  

Dünya

21.05.2024, 11:50

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları sebebiyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık bir arazi üzerinde kaza yaptı. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama çalışmaları için AKINCI TİHA ve gece görüş kabiliyeti bulunan Cougar tipi helikopter göndermişti.

AKINCI TİHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterinin enkazınını bulması için görevlendirildi. Görevini başarıyla tespit eden AKINCI İHA, Türkiye'deki görevine geri dönüş rotası, İran halkında söylentilere neden oldu.

Akdeniz'de gövde gösterisi! Komşunun dizleri titremeye başladı: Türk donanması 50 gemiyle geçit töreni yapacak Akdeniz'de gövde gösterisi! Komşunun dizleri titremeye başladı: Türk donanması 50... Haberi Görüntüle

''AMAND ROKET SAHASI'NDAN FOTOĞRAFLAR ÇEKTİ''

İranlı sosyal medya kullanıcıları X platformu üzerinde AKINCI'nın geri dönüş rotasını paylaşarak 'NATO ve Türkiye böyle bir fırsatın kendilerine geleceğini hiç düşünmemişlerdi' ifadelerini kullandı.

İranlı sosyal medya kullanıcıları, AKINCI TİHA'nın Shakari Üssü ve Ordu Acil Mukabele Tugayı'nın yanından geçmesini 'Şüpheli' olarak nitelendirdi. 

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, 'AKINCI TİHA'nın güzel bir tur attığını, Amand Roket Sahası'ndan bazı fotoğraflar çektiğini' iddia etti. 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

''AKINCI TİHA GİZLİ ÜSLERİMİZİ GÖZETLEDİ''

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerini tespit etmek için havalanan AKINCI TİHA'nın geri dönüş rotasında İran'ın stratejik öneme sahip konumlarının üzerinden geçtiği, bu bölgeleri tüm dünya kamuoyuyla 'Yanlışlıkla' paylaşıldığı iddia edildi.

321. Tugay'a bağlı Ş. Eşref Kışlası, İmam Zaman Mekanize Tugayı ve Tebrik Füze Üssü yakınlarından geçtiği, Tebriz'de Şehari Üssü'ne ve bölgenin petrol rafinerisinin kayıt altına alındığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

1

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading