Yandex Metrica

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünün ekonomik boyutu: Dünya ekonomisi ve İran ekonomisi nasıl etkilenecek?

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünün ekonomik boyutu: Dünya ekonomisi ve İran ekonomisi nasıl etkilenecek?

 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi haberi, petrol fiyatlarında yükselişe neden oldu. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,36 dolardan güne başladı.     

Dünya

21.05.2024, 01:02

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında ölmesinin hemen ardından altın ve petrol piyasası yeni haftanınn ilk gününe yüksek bir giriş yaptı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti. Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada  yaşamını yitirenler arasında. Reisi'nin ölümü tüm dünyada yankı uyandırırken ölümünden sonra dünya ekonomisi ve İran ekonomisinin etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyor.

Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz: Fransa ve Japonya'yı geride bıraktık! Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE 

Reisi'nin ölümünün ardından Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,36 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,45 artışla 84,36 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,85 dolardan alıcı buldu.

 

ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye gönderildi ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye... Haberi Görüntüle

GÜNDE 3 MİLYON VARİL PETROL ÜRETİMİ 

İran son birkaç yılda petrol üretimini artırdı ve ihracatın büyük bir kısmı Çin'deki alıcılara ulaştırıyor. Üretim şu anda günde 3 milyon varilin üzerinde ve 2019'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak OPEC üyeleri arasında üçüncü en büyük üretici konumunda bulunuyor. Ancak kapasite kısıtlamaları göz önüne alındığında İran'ın üretimi daha ne kadar artırabileceğine dair soru işaretleri var.

Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Haberi Görüntüle

OPEC ANALİSTLERİ REİSİ'NİN ÖLÜMÜNÜ MASAYA YATIRACAK 

OPEC+ gözlemcileri, İran Cumhurbaşkanı'nın ölümü ve Suudi Kralı'nın sağlığına ilişkin endişelerin grubun 1 Haziran'daki toplantısında masaya yatıracak. Geçen hafta sonu itibariyle bakanlar toplantısının Viyana'da yüz yüze mi yoksa sanal bir toplantı mı olacağı belli değildi. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Kral'ın sağlığı nedeniyle Japonya'ya yapacağı ziyareti ertelemişti.

Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı: Açken bunun önemi yok Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE 

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesi ve İranlı yetkililerin Reisi'nin öldüğünü duyurması, Suudi Arabistan Kralı'nın rahatsızlığı ve İsrail Başbakanı Netanhayu'nun bir ateşkes konusunda isteksizliğinin devam etmesi ons altını rekor seviyelere taşıdı.Ons altın bu saban erken saatlerde 2440,56 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda yüzde 1 artışla 2438,47 dolar civarında.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading