Yandex Metrica

386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü: Şampiyon halterci çatışmada hayatını kaybetti

386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü: Şampiyon halterci çatışmada hayatını kaybetti

2016 Yaz Olimpiyatları'nda Ukrayna'yı temsil eden ve iki kez Avrupa halter şampiyonu olan halterci Oleksandr Pielieshenko, Rusya ile savaşta ülkesini savunurken öldürüldü. 2017 Halter Şampiyonası'nda toplamda 386 kilo kaldırarak Avrupa Şampiyonu olan Pielieshenko, 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü.

Dünya

18.05.2024, 02:52

Ukrayna Olimpiyat Komitesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2016 Olimpiyatları'nda Ukrayna adına yarışan iki kez Avrupa halter şampiyonunun, ülkesinin Rusya ile savaşı sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

Komite, bir Telegram gönderisinde, 30 yaşındaki Oleksandr Pielieshenko'nun, iki yıldan fazla bir süre önce çatışmanın başlangıcına yakın bir zamanda Ukrayna silahlı kuvvetlerine katıldıktan sonra Pazar günü Rusya-Ukrayna savaşında öldüdüğünü bildirdi.

Ukrayna halter federasyonu Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın onurlu spor ustası, iki kez Avrupa halter şampiyonu Oleksandr Pielieshenko'nun kalbinin bugün atmayı bıraktığını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz" dedi.

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

İKİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Pielieshenko, Rio 2016 Olimpiyatları'nda erkekler 85 kilo kategorisinde beş kilo farkla madalya kaçırarak dördüncü oldu. 2016 ve 2017 yıllarında sporun Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazandı.

Pielieshenko, 2018'deki ikinci doping ihlalinin ardından men edilmişti.

Ukrayna Halter Federasyonu, "Büyük bir üzüntüyle, Ukrayna'nın onurlu spor ustası, iki kez Avrupa halter şampiyonu Oleksandr Pielieshenko'nun kalbinin atmayı bıraktığını duyuruyoruz" dedi.

Milli antrenör Viktor Slobodianiuk da şunları ekledi: "Savaş en iyimizi alır. Bu, Ukrayna'nın halter camiasının tamamı için çok ağır bir kayıptır. Kahramanlar ölmez."

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading