Yandex Metrica

Batı'ya örnek olsun: Rusya'da Kuran-ı Kerim yakan kişiye hapis cezası

Batı'ya örnek olsun: Rusya'da Kuran-ı Kerim yakan kişiye hapis cezası

Geçtiğimiz yıl Rusya'da Kur'an-ı Kerim yakan Nikita Juravel 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

10.03.2024, 01:27

19 Mayıs 2023'te Rusya'nın Volvograd kentinde bulunan bir caminin karşısında Kur'an-ı Kerim yakan Nikita Juravel gözaltına alınarak Çeçenistan'a sevk edilmişti. 20 yaşındaki Juravel, başkent Grozni'deki Visaitovskiy Şehir Mahkemesinde yapılan duruşmada, "manevi değerlere hakaret ettiği ve toplumsal düzeni bozduğu" gerekçesiyle suçlu bulundu ve 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Juravel'in avukatı Yuliya Antonova, karara itiraz edeceklerini söyledi. 

360.000 Türk ve Müslüman soykırıma uğradı: İşte Avrupa'nın unutturulan etnik temizlikleri 360.000 Türk ve Müslüman soykırıma uğradı: İşte Avrupa'nın unutturulan etnik... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Nikita Juravel adlı kişi, Rusya'nın Volgograd kentinde Kuranı Kerim yaktığı için gözaltına alınmış, ardından tüm Müslümanlardan özür dilemişti. Soruşturma komitesi, "Çeçen Cumhuriyeti sakinlerinin mağdur olarak tanınması talebiyle yapılan çok sayıda başvuru" zemininde Çeçenistan'a nakledildiğini açıklamış sanık 27 Mayıs'ta Grozni'ye götürülmüştü.

Sömürgesindeki uyanış Fransa'yı telaşlandırdı: OHAL ilan edildi Sömürgesindeki uyanış Fransa'yı telaşlandırdı: OHAL ilan edildi Haberi Görüntüle

KADİROV'UN OĞLU JURAVEL'İ DÖVMÜŞTÜ

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, oğlu Adam Kadirov’un, Kuranı Kerim'i yaktığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan Nikita Juravel'i dövdüğü görüntüleri paylaşmıştı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading