Yandex Metrica

Azerbaycan'da seçim heyecanı! 6.5 milyon seçmen sandığa gidecek! Karabağ'da 30 yıl sonra oy kullanılacak

Azerbaycan'da seçim heyecanı! 6.5 milyon seçmen sandığa gidecek! Karabağ'da 30 yıl sonra oy kullanılacak

Kardeş ülke Azerbaycan'da seçim heyecanı başladı! Azerbaycan'da yarın gerçekleştirilecek erken genel seçimlerde 6.5 milyon kayıtlı seçmenin oy kullanacak. Öte yandan Ermeni işgalinden kurtulan Karabağ bölgesi tam 30 yıl sonra sandık başına gidecek.

Dünya

13.02.2024, 15:50

Yarın gerçekleşecek erken genel seçimlerde 6.5 milyon Azerbaycan vatandaşı oy kullanmak için sandık başına gidecek.  Merkez Seçim Kurulu Başkanı Mazahir Panahov, işgalden kurtarılan Karabağ'da da seçmenin 30 yıl sonra ilk kez oy kullanacağını ifade ederek, "Yarın Azerbaycan'da tarihi bir gün" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Soykırımcı İsrail'den müzakereleri çıkmaza sokacak açıklama: 'Refah'ta operasyonlar sürecek' Son dakika... Soykırımcı İsrail'den müzakereleri çıkmaza sokacak açıklama: 'Refah'ta operasyonlar... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DA SEÇİM HEYECANI

Kardeş ülke Azerbaycan, yarın erken genel seçim için sandık başına gidiyor. Yerel saatle 08.00'de başlayacak oy kullanma işlemi 19.00'da sona erecek. Ülke genelinde kurulacak 6 bin 537 sandıkta 6 milyon 478 bin 623 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Ayrıca 37 ülkede kurulan 49 sandıkta ise yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları oy kullanabilecek.

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Haberi Görüntüle

"YARIN TARİHİ BİR GÜN"

Azerbaycan'da yapılacak seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Merkez Seçim Kurulu Başkanı Mazahir Panahov, "Yarın Azerbaycan'da tarihi bir gün" dedi. Sözlerine devam eden Panahov, seçimlerin Azerbaycan halkı için son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Azerbaycan seçmeni ilk kez egemen Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçimlere katılacak. İşgalden kurtarılan bölgelerde 26 sandık kurduk" dedi.

Son dakika... Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan uyarısı: 'Kimse bizi olacaklardan sorumlu tutmasın' Son dakika... Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan uyarısı: 'Kimse bizi olacaklardan sorumlu... Haberi Görüntüle

"30 YIL SONRA İLK KEZ OY KULLANILACAK"

İşgalden kurtarılan topraklarda da seçmenin oy kullanacağını belirten Mazahir Panahov, "30 yıl sonra işgalden kurtarılan topraklarda da seçim yapılacak. Yarınki seçimlerin asıl önemi modern Azerbaycan'ın tüm topraklarında yapılması olduğunu düşünüyorum." dedi.

Sözlerine devam eden Panahov, "Azerbaycan'ın toprakları 30 yılı aşkın süredir işgal altındaydı ve yaklaşık 800 bin nüfusumuz vardı. insanlar yerlerinden edildi. Bu nedenle yaklaşık 450 bin seçmen Azerbaycan'ın farklı bölgelerinde bulunuyor. Ancak 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı'nın ardından Azerbaycan egemenliğine kavuştu ve yarın kurtarılan bölgelerde de oylama yapılacak" ifadelerini kullandı.

Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Haberi Görüntüle

"SEÇİMİ 90 BİN 372 GÖZLEMCİ TAKİP EDECEK"

Seçimler için önemli noktalardan birinin tam şeffaflık olduğunu kaydede Panahov, seçimleri izlemek üzere 90 bin 372 gözlemcinin kayıtlı olduğunu ve bunların 790'ının uluslararası gözlemci olduğunu, 109 uluslararası medya kuruluşundan da 216 gazetecinin seçimleri takip edeceğini kaydetti.

Seçim sürecinde şeffaflık açısından herhangi bir sorun yaşanmayacağına dikkat çeken Panahov, "Ülke genelinde bin noktaya güvenlik kameraları yerleştirildi. Kameralar yarın 7.30'dan başlayarak gün boyu kayıtta olacak." açıklamasını yaptı.

Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor: Artık daha güçlü, daha akıllı! Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor:... Haberi Görüntüle

SEÇİMİN FAVORİSİ ALİYEV

Seçimlerde Milli Meclisten 4 milletvekili ve 3 meclis dışından 7 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yeni Azerbaycan Partisi'nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi'nin adayı Kudret Hasanguliyev, Milli Cephe Partisi'nin adayı Razi Nurullayev, Büyük Azerbaycan Partisi'nin adayı Elşad Musayev, Büyük Kurtuluş Partisi'nin adayı Fazil Mustafayev, bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuad Aliyev yarışıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading