Yandex Metrica

Türk silahları savaşın seyrini değiştirdi! Erdoğan-Zelenski zirvesi dünya gündeminde! Türkiye'nin desteğine güveniyor!

Türk silahları savaşın seyrini değiştirdi! Erdoğan-Zelenski zirvesi dünya gündeminde! Türkiye'nin desteğine güveniyor!

Dünyanın yakından takip ettiği Erdoğan-Zelenski zirvesi Batı medyasında manşetleri süsledi. Kritik zirveyi ele alan Fransız basını, "Zelenski Türkiye'nin desteğine güveniyor" yorumunda bulunurken, haberde Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarının savaşta oynadığı role dikkat çekildi.edi.

Dünya

23.03.2024, 22:12

Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen Erdoğan-Zelenski zirvesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Görüşmeden gelen açıklamalar uluslararası haber ajansları tarafından sıcağı sıcağına aboneleri ile paylaşılırken dünyanın dört bir yanından pek çok gazete İstanbul'daki zirveyi mercek altına aldı.

Generalin itirafı: Sadece 3 yılda 400 savaş uçağı üretip füzeleri ikiye katladılar Generalin itirafı: Sadece 3 yılda 400 savaş uçağı üretip füzeleri... Haberi Görüntüle

"ZELENSKY ERDOĞAN'IN DESTEĞİNE GÜVENİYOR"

Fransa merkezli Le Monde "Zelensky, İstanbul ziyaretinin ardından Türkiye'nin desteğine güveniyor" başlığı atarken, haberin devamında, "Ukrayna cumhurbaşkanı, Kiev ile Moskova arasında bir kez daha arabuluculuk yapmaya çalışan Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi" ifadelerini kullandı.

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar Haberi Görüntüle

"TÜRK SİLAHLARI SAVAŞA DAMGA VURDU"

Türkiye'nin yerli ve milli silahlarına vurgu yapan Le Monde, "Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile birlikte İstanbul'a giden Zelenski, ülkesinin askeri ortaklıkla bağlı olduğu Türkiye'nin desteğine güveniyordu" ifadelerini kullandı. Ayrıca gazete, Türk şirketlerin Ukrayna ordusun başarısındaki önemine vurgu yaptı.

Zelensky arananlar listesine girdi: Ukrayna Devlet Başkanı görüldüğü yerde tutuklanacak Zelensky arananlar listesine girdi: Ukrayna Devlet Başkanı görüldüğü yerde tutuklanacak Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BARIŞA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR"

Kritik zirveyi ele alan bir başka haber ajandı Euronews ise "Türk lider Erdoğan, Ukrayna-Rusya barış görüşmelerine ev sahipliği yapmayı teklif etti" ifadelerine yer verdi. Ayrıca haberde Türkiye'nin NATO üyesi olduğu ve hem Ukrayna hem de Rusya ile yakın ilişkileri bulunduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan zirveyi ele alan Çin medyası ise "Türkiye, mevcut Ukrayna krizinin çözümü için Rusya'nın da dahil olacağı bir barış zirvesi düzenlemeyi teklif ediyor" ifadelerini kullandı.

ABD'de yayın yalan UPI ajansı ise 'Erdoğan, Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasındaki barış görüşmelerine ev sahipliği yapabilir' başlığını attı.

ABD'nin silah sevkiyatını durdurma kararı İsrail'de endişeyle karşılandı: 'Derin hayal kırıklığı yaşadık' ABD'nin silah sevkiyatını durdurma kararı İsrail'de endişeyle karşılandı: 'Derin hayal... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN STRATEJİK KONUMU

"Erdoğan Zelenski'yi ağırlarken Türkiye Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine ev sahipliği yapmayı teklif ediyor" başlığı atan Katar merkezli Al Jazeera, "Türkiye'nin Karadeniz'deki stratejik konumu ve Boğazlar üzerindeki kontrolü, ona çatışmada benzersiz bir askeri, siyasi ve ekonomik rol kazandırıyor." ifadelerini kullandı.

Zirveyi ele alan Los Angeles Times ise "Ukrayna cumhurbaşkanının ziyareti sırasında Türk lider Erdoğan, Rusya ile bir barış zirvesine ev sahipliği yapmayı teklif etti" ifadelerini kullandı.

Hindistan medyasından NDTV ise, "Erdoğan Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi" d

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading