Yandex Metrica

Gol krallığı yarışı sürüyor: Icardi mi? Dzeko mu? Süper Lig'de kim kaç gol attı?

Gol krallığı yarışı sürüyor: Icardi mi? Dzeko mu? Süper Lig'de kim kaç gol attı?

Trenyol Süper Lig'de şamoiyonluk mücadalesi veren ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aynı zamanda golcüleri arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Galatasaray'ın yıldızı Mauro İcardi ile Fenerbahçe forması giyen Edin Dzeko, ligde son 4 haftaya kafa kafaya girdi. Futbolseverler Süper Lig'de kimin daha çok gol attığını araştırıyor. Peki gol kralığinda üstünlük kimde?

Spor

09.05.2024, 15:45

Trendyol Süper Lig'de nefes kefes bir şampiyonluk yarışı hakim...  

Fenerbahçe ve ezeli rakibi Galatasaray arasında geçen şampiyonluk yarışı son 4 haftaya girerken kızışmaya başladı.

Ligin bitmesine son 4 hafta kala futbolseverler heyecanla Süper Lig'in şampiyonunun kim olacağını bekliyor.

Ligde 33. hafta Sivasspor deplasmanından 2 puanla ayrılan Fenerbahçe, yarışta önemli bir kayıp elde ederken son oynanan Beşiktaş derbisinde 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Galatasaray ise sadece 12. haftada oynana Hatayspor mağlubiyeti alarak 30 maç yenilgiye uğramadı. Buna göre Fenerbahçe rakibinin 4 puan gerisinde kalarak 2. sırada yer alırken Galatasaray 93 puanla liderliğini koruyor.

Barcelona kaybetti: İspanya'da şampiyon Arda Güler'li Real Madrid Barcelona kaybetti: İspanya'da şampiyon Arda Güler'li Real Madrid Haberi Görüntüle

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA SON DURUM

Şampiyonluk yarışının yanı sıra gol krallığı mücadelesinde de karşı karşıya gelen Mauro Icardi ile Edin Dzeko'nun son durumu merak konusu oldu.

Sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi, 34. hafta itibarıyla 21 golle, Fenerbahçeli Edin Dzeko'nun (20) önüne geçti.

Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman? Biletleri satışa çıktı mı, kaç lira? Beşiktaş-Trabzonspor maçı için Passolig gerekli mi? Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman? Biletleri satışa çıktı mı,... Haberi Görüntüle

DZEKO 2 HAFTADIR BOŞ GEÇMİYOR

Fenerbahçe'nin skorer ismi Dzeko, ligin son 2 haftada fileleri havalandıramadı. Son golünü 32. haftada Karagümrük takımına atan Dzeko, ardından 33. hafta Sivasspor maçını boş geçmedi.

Ligin 24. haftasında Beşiktaş derbisinde 11'de yar alamayan Dzeko, bu sezon ilk kez bir lig maçında yedek başladı.

Süper Lig'de forma giydiği 33 maçta 20 golü var.

TFF 3. Lig'in formatı değişiyor! Cumaya kadar süre verildi TFF 3. Lig'in formatı değişiyor! Cumaya kadar süre verildi Haberi Görüntüle

ICARDİ 6 MAÇTA 7 GOL

Arjantinli yıldız Icardi, ligin son 6 mücadelesinde fileleri 7 kez havalandırmayı başardı. Ligin 34. haftasında gol krallığında Dzeko ile başa baş giderken Adana Demirspor'a karşı attığı golle öne geçti. 2 sezonda resmi maçlarda 51 gole ulaşan golcü aynı zamanda Galatasaray tarihindeki en golcü yabancı olarak 2. sıradaki Bafetimbi Gomis'i yakaladı.

Dursun Özbek'ten Mbappe hesapları! Dursun Özbek'ten Mbappe hesapları! Haberi Görüntüle

DAKİKA BAŞINA GOLDE EN İYİ BATSHUAYI

En iyi ortalamaya sahip olan Fenerbahçe forması giyen Batshuayi, bu sezon genel olarak yedekte başlamasına rağmen 24 maçta forma giydi.

Bu karşılaşmalarda 564 dakikda süre alan santrfor, 11 kez fileleri havalandırdı. Batshuayi, 51 dakikada bir gol atarak bu alanda zirvede yer aldı.

Galatasaray Arias'ı radarına aldı! Bu bir ilk olacak Galatasaray Arias'ı radarına aldı! Bu bir ilk olacak Haberi Görüntüle

EN GOLCÜ TÜRK

Trednyol Süper Lig'de en fazla gol atan Türk futbolcu, Kasımpaşa'nın orta saha oyuncusu Aytaç Kara oldu. 

Kariyerin,n en golcü sezonunu geçiren Kara, 22 lig mücadelesinde görev aldı 14 kez fileleri havalandırdı. Aytaç'ı 12'şer golle Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu izledi. Corendon Alanyaspor'un milli futbolcusu Oğuz Aydın (11), Beşiktaş'ın genç yıldız adayı Semih Kılıçsoy (10), çift haneli gol sayısına ulaşan diğer Türk futbolcular oldu.

2024/2025 Süper Lig sezonu ne zaman başlayacak? Yeni sezon maçlar ne zaman oynanacak? 2024/2025 Süper Lig sezonu ne zaman başlayacak? Yeni sezon maçlar... Haberi Görüntüle

SİVASSPOR'UN GOLCÜSÜ

Süper Lig'in ikinci yarısında çıkışa geçerek 18 gole ulaşan Rey Manaj, forma giydiği 29 maçta 18 golü bulunuyor.

Icardi-Dzeko-Manaj üçlüsüne en yakın isimler 15 golle Siltaş Yapı Pendikspor'dan Mame Thiam, 14'er golle de Bitexen Antalyaspor'dan Adam Buksa, Kasımpaşa'dan Aytaç Kara, RAMS Başakşehir'den Krzysztof Piatek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading