Yandex Metrica

Tehlikeleri önceden seziyor musunuz? Bunun sebebi Jacopson olabilir! Jacopson Organı nedir? Jacopson Organı nerede?

Tehlikeleri önceden seziyor musunuz? Bunun sebebi Jacopson olabilir! Jacopson Organı nedir? Jacopson Organı nerede?

Vücudumuz sayısuuz hücre, damar ve organlardan oluşuyor. Hatta bazen daha önce adını hiç duymadığımız organlardan haberdar oluyoruz. Tıpkı Jacopson Organı gibi. Onu bilen çoğu insan altıncı his organı dese de aslında bu daha çok biyolojik bir gerçek. Peki Jacopson Organı nedir? Jacopson Organı ne işe yarar? Jacopson Organı nerede? İşte cevaplar.

Sağlık

20.05.2024, 20:33

Kardiyolog M.Türker Pabuccu da sosyal paylaşım hesabından bir fotoğraf paylaştı. 

El yıkamak ile ilgili ilginç araştırma! El yıkamaya en çok önem veren ülke hangisi? Türkiye kaçıncı sırada? El yıkamak ile ilgili ilginç araştırma! El yıkamaya en çok... Haberi Görüntüle

Çocuğun yüzünde tokat yemiş gibi iz bırakıyor! Bu hastalık anne babaları korkutuyor! Beşinci Hastalık Nedir? Beşinci Hastalık belirtileri nelerdir? Çocuğun yüzünde tokat yemiş gibi iz bırakıyor! Bu hastalık anne... Haberi Görüntüle

RESİMDE NE GÖRÜYORSUNUZ?

Takipçilerine "resimde ne görüyorsunuz?" diye soran uzman bazılarının sadece bir ağaç bazılarının ise el ele tutuşmuş iki insan gördüğünü söyledi.

Ancak kardiyolog çok nadir de olsa bazı insanların söz konusu fotoğrafta bir deve kuşu gördüğünü aktardı. 

Pabuccu bunun sebebini şu cümlelerle açıkladı:

"Bu kişilerin Jacopson organı gelişmiş. Jacopson organı aslında çok nadir kişide bulunan bir organ. Altıncı his. Yani önceden bu kişiler bazı tehlikeleri hissedebilir, bazı kokuları duyabilir ve bazı cinsel dürtüleri önceden saptayabilir."

Boğmaca salgını 6 ayın altındaki bebekleri tehdit ediyor! İngiltere'de 5 bebek hayatını kaybetti Boğmaca salgını 6 ayın altındaki bebekleri tehdit ediyor! İngiltere'de 5... Haberi Görüntüle

Araba kullanacaksanız asla bunları yemeyin! Uyku hormonunu harekete geçiriyor Araba kullanacaksanız asla bunları yemeyin! Uyku hormonunu harekete geçiriyor Haberi Görüntüle

1800'LÜ YILLARDA KEŞFEDİLMİŞ

Kardiyolog Pabuccu'nun gündeme getirdiği bu konu aslında 1800'lü yıllarda Danimarkalı doktor L. Jacobson, bir hastanın burnunda 'Jacobson organı' olarak adlandırılan yapılar tespit etmesiyle ortaya çıkmış.

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmaya göre bu organ insanda, yılanlardaki çukurlara ve diğer memelilerdeki vomeronazal organlara karşılık geliyor.

Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri nelerdir? Sarı Nokta Hastalığı tedavisi var mı? Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri... Haberi Görüntüle

HAMİLELİKTE DAHA AKTİF OLABİLİR

Jacobson organının insanda körelmiş olduğu düşünülse de son araştırmalar aksini iddia ediyor. 

Zira çalışmalara göre bu organ insanlarda da diğer memelilerde olduğu gibi feromonları, yani aynı türün üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri düzenleyen kimyasalları tespit edebiliyor. 

Hatta Jacobson organının hamile kadınlarda daha fazla seviyede uyarılabileceğine dair göstergeler var.

Bu durum kısmen hamilelik sırasında koku alma duyusunun gelişmesinden ve muhtemelen sabah bulantısından kaynaklanıyor olabilir.

5 saatten az uyuyanlar sakın bunu yapmasın! Kalbi bitiriyor 5 saatten az uyuyanlar sakın bunu yapmasın! Kalbi bitiriyor Haberi Görüntüle

FİZİKSEL BİR SÜREÇ YAŞANIYOR

Duyu dışı algı, duyuların ötesindeki dünyanın farkındalığı olduğundan, bu altıncı hissi duyu dışı olarak adlandırmak uygun değil.

Neticede vomeronazal organ, beynin amigdalasına bağlanıyor ve diğer duyularla aynı şekilde çevreyle ilgili bilgileri iletiyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading