Yandex Metrica

Viyana Sözleşmesi 41. Madde nedir?

Viyana Sözleşmesi 41. Madde nedir?

10 büyükelçi krizinin ardından ABD Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, Viyana Sözleşmesi 41. Maddeye riayet ettikleri vurgulandı. Peki, nedir bu 41. Madde?

Politika

23.01.2024, 22:00

Günlerdir Osman Kavala'nın serbest bırakılma isteğini yineleyen ABD, Fransa, Almanya ve 7 ülkenin büyükelçileri, kendini bilmez bir şekilde Türk yargısına talimat verme haddini kendilerinde bularak bir bildiriye imza attı. Bildiriden ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilerek sınır dışı edileceklerini söyledi. Bunun üzerine ABD Büyükelçiliği bir açıklama yaptı. Elçiliğin açıklamasında, "Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine riayet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

VİYANA SÖZLEŞMESİ İLK ÜÇ MADDE

MADDE 1. — 18 Nisan 1961 tarihinde imzalanarak 24 Nisan 1964 tarihinde yürürlüğe giren Diplomatik
ilişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesine katılmamız uygun bulunmuştur.
MADDE 2. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e destek açıklaması: Kütük kafalılar baltayı taşa vurdu Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e destek açıklaması: Kütük kafalılar baltayı taşa vurdu Haberi Görüntüle

DİPLOMATİK İLİŞKİLER HAKKINDA VİYANA SÖZLEŞMESİ

Eski zamanlardan beri bütün ülkelere mensup insanların diplomasi görevlilerinin statüsünü tanıdıklarını hatırlıyarak, Birleşmiş Milletler Yasasının Devletlerin egemen eşitliği, uluslararası barış ve güvenliğin korunması ve uluslar arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi hakkındaki amaç ve ilkelerini göz önünde bulundurarak, Diplomatik ilişkiler, ayrıcalıklar ve bağışıklıklar hakkında uluslararası bir Sözleşmenin, ulusların farklı anayasal ve sosyal sistemlerine bakılmaksızın aralarında dostane ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inanarak, Bu gibi ayrıcalıkların ve bağışıklıkların amacının fertleri yararlandırmak olmayıp, Devletleri temsil eden diplomatik misyonların görevlerinin etkin şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu müdrik bulunarak, Bu Sözleşme hükümlerince açıkça düzenlenmeyen meselelerde teamülî hukuk kurallarına uygulanmasına devam olunacağını teyid ederek, Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama: Önemli bir kilometre taşı Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama: Önemli bir... Haberi Görüntüle

VİYANA SÖZLEŞMESİ 41. MADDE NEDİR?

Viyana Sözleşmesi 41. Maddesi şu ifadeleri içeriyor:

1. Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.

2. Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan olunan resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

3. Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading