Yandex Metrica
Reklam Görseli

İYİ Parti'de kurultay günü: Meral Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak

İYİ Parti'de kurultay günü: Meral Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak

Yerel seçimlerden istediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti, bugün olağanüstü kurultaya gidiyor. Meral Akşener'in aday olmayacağı kurultayda, genel başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı. Partinin tüzüğüne göre, genel başkanlık için ilk 2 turda salt çoğunluk gerekiyor. Aranan çoğunluk bulunamazsa en çok oyu alan iki adayın yarışacağı 3. turda en fazla oyu alan genel başkan seçilecek.

Politika

27.04.2024, 18:08

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerden hezimetle ayrılan ve büyük bir hayal kırıklığı yaratan Meral Akşener'in İYİ Parti'si, bugün kurultaya gidiyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'daki kurultaya seyirci alınmayacak.

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

AKŞENER'İN KOLTUĞU İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK

Meral Akşener'in aday olmayacağı kurultayda, genel başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı. Partinin tüzüğüne göre, genel başkanlık için ilk 2 turda salt çoğunluk gerekiyor. Aranan çoğunluk bulunamazsa en çok oyu alan iki adayın yarışacağı 3. turda en fazla oyu alan genel başkan seçilecek.

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra İYİ Parti'den de istifa eden Yusuf Halaçoğlu yeni bir parti kuracağını açıkladı. MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra... Haberi Görüntüle

KİM NE DEDİ?

Genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu, daha önce NTV'ye yaptığı açıklamada partide kendisini birleştirici güç olarak gördüğünü söyleyerek "Ben emanetçi olacak karakterde değilim, Sayın Akşener de öyle bir zihniyette değilim." ifadesini kullanmıştı.

Koray Aydın ise Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, seçime tek başına girilmesi kararını eleştirerek "Bu zaferin içinde biz de olacaktık." ifadelerini kullandı.

Aydın, partiden istifa edenlerle temas halinde olduğunu belirterek genel başkan seçilmesi halinde hepsinin geri döneceğini söyledi.

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama: Önemli bir kilometre taşı Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama: Önemli bir... Haberi Görüntüle

SEYİRCİ ALINMAYACAK

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşecek kongreye seyirci alınmayacak. Organizasyon komitesi bu karara ilişkin adaylardan gelen eleştirilere salon kapasitesini işaret ederek yanıt verdi. Dışarıdan müdahale olduğu iddialarına da şu yanıt verildi;

"İYİ Parti, bugüne kadar hiçbir makam, merci, kurum veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmemiştir, etmez." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading