Yandex Metrica

Numan Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye anayasa ziyareti: Faydalı bir görüşme oldu

Numan Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye anayasa ziyareti: Faydalı bir görüşme oldu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa Çalışmaları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM grubunda ziyaret etti. Görüşmenin ardından konuşan Numan Kurtulmuş, ''Söz de karar da Meclis’indir. Ümit ediyoruz ki Türkiye’yi milli hedeflerine ulaştıracak yeni bir anayasaya Türkiye kavuşacaktır. Son derece faydalı bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı.

Gündem

15.05.2024, 08:08

Mecliste grubu bulunan siyasi partilere yeni anayasa konusunda başlattığı ziyaretler kapsamında daha önce CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Saadet Partisi yetkilileriyle görüşen TBBM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün de MHP TBMM Grubu'na ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Bahçeli ile görüştü.Kurtulmuş, MHP’nin yeni anayasa konusundaki görüşlerini dinledi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Kurtulmuş, gazetecilere açıklamada bulundu.

Meclis'te, anayasaya ilişkin çalışmalar kapsamında MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin görüşlerini aldıklarını ifade eden Kurtulmuş, verimli ve faydalı görüşme yapıldığını dile getirdi.

Ölüm değil cinayet! İzmir'deki elektrik akımı olayında yeni gelişme: Google haritalarda dikkat çeken detay! Ölüm değil cinayet! İzmir'deki elektrik akımı olayında yeni gelişme: Google... Haberi Görüntüle

''FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU''

Türkiye'nin geleceğine ilişkin de görüşlerin aktarıldığını belirten Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı;

"Son derece faydalı bir görüşme oldu. Türkiye, bu anayasa çalışmalarıyla birlikte darbelerin ürünü olan, kaç sefer değişirse değişsin hala o darbelerin ruhunu içerisinde taşıyan bu anayasadan kurtulacak, yeni, sivil, demokratik, kapsayıcı yeni bir anayasa ile yeni bir anayasa çalışmasıyla karşı karşıya kalacaktır. Mümkün olduğu kadar açık, şeffaf, herkesin görüşlerini oldukça net bir şekilde paylaştığı, sadece Mecliste grubu bulunan partilerin değil, grubu bulunmayan partilerin de üniversitelerin, yargı camiasının, sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye'de 'Bu konuyla ilgili benim de yapıcı fikrim var' diyen herkesin fikirlerine açık süreci yöneteceğiz.''

Mike Schrama kimdir? Karsu kiminle evleniyor? Mike Schrama kimdir? Karsu kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

''SÖZ DE KARAR DA MECLİSİN''

''Söz de karar da Meclisindir.'' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti;

''Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyeleri anayasayla ilgili oylamayı yapacaklar ve ümit ediyoruz ki Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır, Türkiye'yi milli hedeflerine ulaştıracak yeni bir anayasaya Türkiye kavuşacaktır." 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading