Yandex Metrica

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler

31 Mart'ta CHP ile ittifak kuran DEM Parti'liler, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıları kurumsal hale getirdi. Mardin'de Ahmet Türk'ün İstiklâl Marşı'nı yasaklatmasının ardından Diyarbakır'da Ayşe Serra Bucak, Meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırttı. Bağlar Belediyesi ise öldürülen terörist kadınlar için 'Jin Jiyan Azadî' diyerek heykel dikti. 

Gündem

02.05.2024, 02:38

Terör örgütü yandaşları sandıktan aldıkları cesaretle fabrika ayarına çabuk döndü. Mardin'in DEM'li belediye başkanı Ahmet Türk ve ekibi, Belediye Meclisi salonunda İstiklâl Marşı'nın okunmaması için kendini paralarken yeni bir skandal bu kez Diyarbakır'dan geldi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis salonundan Türk bayrağı kaldırıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne açık bir meydan okuma niteliğindeki eylem sosyal medyada infial uyandırdı. 

Terör örgütü yandaşlarıyla 31 Mart yerel seçimlerinde 'kent uzlaşısı' adı altında ittifak kurmuş CHP ise Diyarbakır'daki DEM'lilere toz kondurmadı. 

Diyarbakır Belediyesi Meclis Salonu

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Haberi Görüntüle

SALDIRILAR KURUMSAL KİMLİK KAZANDI

31 Mart seçimlerinde DEM Parti adayı Ayşe Serra Bucak Küçük, oyların yüzde 64'ünü alarak başkan seçilmişti. AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden yüzde 16,8'de kalırken HÜDA PAR adayı Faruk Dinç ise yüzde 7,3'lük oy alabildi. 

Türkiye'nin batı illerinde DEM Parti ile ittifak kuran CHP'nin Türkiye doğusunda esamesi okunmuyor.

31 Mart seçimlerinden hemen önce örgüt yandaşlarına şirin görünmeye çalışan Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyeye ait otobüs ve makam araçlarının plakalarındaki TC/TR ibaresinin üzerini kapattırmış, seçimlerde yeniden başkan seçilmişti. 

Seçim öncesi Türkiye'nin simgelerine yönelik sistematik saldırılar 31 Mart sonrası kurumsallaştı. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde İstiklâl Marşı okutulmaması ve hemen ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin meclis salonundan Türk bayrağının kaldırılması bu eylemlerden en dikkat çekenleri oldu. 

Ay-yıldızlı bayrağı belediye binasından kaldıranların imza attığı vahim eylemin önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı soruşturmasına dönüşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Diyarbakır'da bayraksız belediye salonu görüntüleri sosyal medyada infial uyandırdı. 

Diyarbakır Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük

Kimi vatandaşlar bu cüreti gösteren belediyelere acilen kayyum atanması çağrısında bulunurken kimileri ise Türkiye'yi bölmek isteyenlerin yönettiği kentlere Türk Hava Yolları'nın hizmet vermemesi gerektiğini kaydetti.

Bazı vatandaşlar ise Diyarbakır'a hükümet bütçesinden hazine yardımı yapılmasının durdurulmasını istedi. 

Son dakika: Erdoğan-Özel zirvesinde yeni gelişme! Görüşmenin yeri ve saati belli oldu Son dakika: Erdoğan-Özel zirvesinde yeni gelişme! Görüşmenin yeri ve saati... Haberi Görüntüle

BAĞLAR'DA PKK'LI KADINLAR İÇİN HEYKEL

Türk bayrağının kaldırıldığı Diyarbakır'da ilçe belediyeleri de kendileri açısından 'cesur' eylemler yapmaktan geri durmuyor. DEM Parti'li Bağlar Belediyesi, Mehmetçiğin düzenlediği operasyonlarda öldürülmüş PKK/YPG'li kadın teröristler için heykel yaptırdı. 

PKK/YPG heykelini kamuoyunda 'Cumartesi Anneleri' olarak bilinen kadınlar şarkılar eşliğinde açtı. 'Jin Jiyan Azadi' (Kadın Yaşam Özgürlük) sloganlarıyla terörist heykelini kutsayan Bağlar sakinleri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın adını anmaktan 'şimdilik' uzak durdu. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading