Yandex Metrica

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi

Mardin'de Ahmet Türk ve DEM Parti, milletin kutsal değerlerine meydan okuyarak Meclis toplantısında İstiklâl Marşı okutmadı; şehitlere saygı duruşu yapılmasını engelledi. Skandal anları kayıt altına alanların cep telefonları toplatıldı, görüntüler zorla silindi. DEM Parti ile seçim ittifakı kuran CHP'liler bu meydan okumaya tek kelime etmedi.

Gündem

02.05.2024, 09:21

Mardin'de yüzde 57,4 oranında oy alarak büyükşehir belediye başkanı seçilen DEM Parti'li Ahmet Türk'ün İstiklâl Marşı nefreti bir kez daha depreşti.

31 Mart 2024 seçimleri sonrası Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk Meclis toplantısında DEM Parti, salonda İstiklâl Marşı okutmadı. 

Türkiye'nin batısında CHP adaylarına destek veren DEM Parti'liler Mardin'de milletin kutsal değerlerine yine posta koymaya çalıştı. Ahmet Türk yönetimindeki toplantıda İstiklâl Marşı'nın okutulmaması skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. 

Ahmet Türk

İhaleye fesat karıştırmaktan soruşturma açılmıştı! Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava da yeni gelişme! İhaleye fesat karıştırmaktan soruşturma açılmıştı! Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava da... Haberi Görüntüle

CEP TELEFONLARINI TOPLATTILAR

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Meclis toplantısı gündemine İstiklâl Marşı ve şehitler için saygı duruşu maddelerini ekletemeyen AK Parti'li üyelerin ayağa kalkarak hep beraber marş okuduğunu, o anların cep telefonlarıyla kayıt altına alındığını ancak sözkonusu kayıtların korumalar tarafından cep telefonlarından zorla silindiğini yazdı. 

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde DEM Parti'nin 36, AK Parti'nin 17, Demokrat Parti'nin ise bir üyesi bulunuyor.

AK Parti azınlıkta olduğu için İstiklâl Marşı'nın gündeme alınması talebi DEM'liler tarafından reddedildi. Marş okunması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması talebine DEM Parti "Gündemimizde yok" diyerek direnmeye çalıştı. 

Buna tepki gösteren AK Parti'li üyeler ayağa kalkarak İstiklâl Marşı'nı okudu; o anları da cep telefonlarıyla kaydetti. Ancak DEM yönetimindeki salonda Ahmet Türk'ün korumaları, AK Parti'lilerin cep telefonlarını salonda zorla gasp etti. Korumalar yaşananların Türk milletince izlenmemesi için görüntüleri tek tek sildi. 

Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Haberi Görüntüle

SADECE KANDİL'DEN EMİR ALIR

Skandalın basına yansımasının ardından bir açıklama yapan DEM Parti'li Ahmet Türk, bu ülkenin ortak değerlerine saygı duyduklarını iddia ederek, bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektini söyledi. "Sözkonusu hadise gündemimizde yok" diyen Türk, İstiklâl Marşı okunmasını 'siyasete malzeme' şeklinde yorumladı. 

2014 seçimlerinde de Mardin'de belediye başkanı seçilen Ahmet Türk, PKK'nın hendek-barikat terörü sırasında belediyeye ait iş makinalarını örgüte tahsis etmişti.

Kandil'den gelen 'kayyum'ların sık sık hesaba çektiği Türk hakkında, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu bilgiyi vermişti:

"Dağ kadrosunun, bütün lojistik desteğini burada belediyelerden sağlıyorlardı. Bize kayyum atadık diye kızıyorlar. Ama bizden önce neredeyse her belediyeye Kandil'den atanmış bir kayyum vardı. İnanmayan Mardin'de şimdi yaşından başından utanmadan aday olan Ahmet Türk'e sorsun. Belediye başkanıyken karşısına geçip ayak ayak üstüne atıp, sigarasını yaktıran 17-18 yaşlarındaki teröristin kim olduğunu sorsun." 

Mardin Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

CHP'LİLER SKANDALA YİNE TEPKİSİZ 

Ahmet Türk'ün İstiklâl Marşı hazımsızlığı Türk halkının yakından bildiği bir gerçekliğe dönüştü.

Türk, 2019 yerel seçimlerinde de Mardin'de HDP'den belediye başkanı seçilmiş ve Meclis toplantısında marş okunmasını engellemeye çalışmıştı. Ancak sözkonusu toplantı basına açık biçimde cereyan ettiği için Ahmet Türk ve arkadaşları İstiklâl Marşı okunmasına zoraki biçimde razı olmuştu. 

Aradan geçen 5 yılda bu kez DEM'li Ahmet Türk daha saldırgan ve pervasız bir kimlikle Türk halkının karşısına çıktı.

'Kurtarılmış bölge' ajandasının ilk denemelerine sahne olan Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki skandala ilişkin "Atatürk'ün partisi" CHP'den şimdiye dek bir tepki gelmedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading