Yandex Metrica

Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte İstanbul'da son 31 Mart anketi

Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte İstanbul'da son 31 Mart anketi

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kalırken SONAR Araştırma Şirketi kurucusu, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına ilişkin canlı yayında anket sonuçlarını açıkladı. Peki hangi aday önde, kim ne kadar oy oranına sahip? İşte tüm ayrıntılar...

Politika

28.03.2024, 08:42

31 Mart'ta yapılacak yerek seçimlere sayılı günler kalırken partilerin belediye başkanı adayları saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Mega kent İstanbul için 9 isim yarışıyor ancak listede iki aday öne çıkıyor. Birisi Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum diğeri ise mevcut İBB başkanı Ekrem İmamoğlu. Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasındaki kıyasıya yarış anketlere de yansımış durumda.

Seçimlere kısa bir süre kalırken SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına ilişkin anket sonuçları hakkında detaylı bilgi verdi.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

''BAŞA BAŞ BİR DURUM VAR''

İstanbul'da başa baş bir durum olduğunu belirten Hakan Bayrakçı, ''Şimdi 2 buçuk ve 3 aralığında oynuyor aradaki fark. Başa baş bir durum var. Şu anda az farkla da olsa İmamoğlu, Murat Kurum'a göre önde gözüküyor. 2,3 gün sonra tam sonucu açıklayacağım. 1.9 yanılma payı var tabi anketlerde.'' ifadelerini kullandı.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

İSTANBUL İLÇELERDE SEÇİM ANKETLERİNDE SON DURUM ŞU ŞEKİLDE

Hakan Bayrakçı, İstanbul'da diğer kiritik ilçeler için şu değerlendirmeyi yaptı;

''Bağcılar'da ciddi bir fark var. Abdullah Özdemir 61,1 bir oy oranına sahip gözüküyor. Yine altını çizeceğim, burada da İYİ Parti yine 3. parti olarak karşımızda çıkıyor. Burası Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın başa baş aldığı bir yer değil zaten ancak burada yine de bir oy artışı var.

Üsküdar'da AK Parti Hilmi Türkmen 50,4, CHP adayı Sinem Dedetaş 40,1. Kritik ilçelerden bir tanesi de burasıdır. Hilmi Bey'in burada kişisel bir başarısı var. Farkın 8 puan altına ineceğini düşünmüyorum.

Tuzla'da da büyük sürpriz var. AK Parti Şadi Yazıcı 48,5, CHP Eren Ali Bingöl 36,8.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

BAHÇELİEVLER'DE AK PARTİ ÖNDE

Bahçelievler'de AK Parti Hakan Bahadır 55,3 CHP ise 30,2 oranına sahip. Burada Milli Yol Partisi de 1'in üzerinde çıkan partilerden bir tanesi. CHP'nin burada 7,5 puanı İYİ Parti'ye gitmiş. Zafer Partisi demek Kılıçdaroğlu'na vermiş o seçimde. Hakan Bahadır Kemal Bey'e oy vermiş bir bölüm insandan da oy almış bu orana göre.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

PENDİK'TE SON DURUM

Pendik'te AK Parti Adayı Ahmet Cin 56,3 CHP adayı Süleyman Tarık Balyalı 32,9. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu denli bir fark yok. Pendik'te genelde Türkiye sonuçlarına yakın sonuçlar çıkıyor.  Fark baya büyük. Bu tablolara bakınca anımsarsanız daha önce CHP'yi bir şekilde eleştirmiştim. Bu ilçelerde İYİ Parti'ye 'geliyorsan gel modu' yapılması en başından beri doğru değilmiş. Bu ortaya çıkmış oldu bir kez daha bu oranlarla. Sarıyer'de de ilginç bir tablo ortaya çıkacak gibi gözüküyor ancak o henüz yetişmedi. Oradaki CHP adayı bağımsız olarak aday oldu. Şükrü Genç, AK Parti ve CHP kafa kafayaysa, CHP seçmeni anketlere bakarak sorgulayacak.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

KAĞITHANE'DE AK PARTİ FARK ATTI

Çekmeköy'de AK Parti Ahmet Poyraz 46,1 CHP Orhan Çerkez 35,2, İYİ Parti 7,5.

Kağıthane AK Parti Mevlüt Öztekin 55,5 CHP'de Tonguç Çoban 25,6 DEM Parti 6,7 oy oranında gözüküyor. Kağıthane'de inanılmaz bir dönüşüm yaşandı. Kişisel performans ve başarısı vardır burada Mevlüt Öztekin'in.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading