Yandex Metrica

Muhalefetin Kanal İstanbul hayali ortak: Durduracağız

Muhalefetin Kanal İstanbul hayali ortak: Durduracağız

Muhalefet partilerinin en büyük iktidar projesi ne? Cevap basit: Ak Parti'nin projelerine bir bir son vermek. Hem CHP Lideri Kılıçdaroğlu hem de İYİ Parti Lideri Akşener açıklama yaptı: İktidara geçer geçmez Kanal İstanbul projesini engelleyeceğiz, 1 kuruş ödemeyeceğiz.

Politika

23.01.2024, 17:32

Türkiye dev projelerle 2023 sonrasına hazırlanırken, muhalefet partileri de 2023 hayallerini açıklamaya başladı. Hem CHP hem de İYİ Parti kanadından açıklama ortak: İptal edeceğiz. Konu: Kanal İstanbul Projesi. 

CHP'NİN ÇILGIN PROJESİ: TEMEL ATMAMA TÖRENLERİ

Tek vaatleri Türkiye'nin gelecek vizyonu için hayata geçirilen dev projelere engel olmak olan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'ni hedef aldı,  iktidara gelmeleri halinde projeyi durduracaklarını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul Projesi'nde bulunan şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz" ifadelerini kullandı. 

"YATIRIM YAPMALARINI ENGELLEYECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul projesini durduracağız. Şirketlerin paralarını asla ödemTürkiye'nin hedefi 2023'te devasa projelerin meyvesinin alacak bir duruma getirebilmek. eyeceğiz. Türkiye'de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz. Ne demek Kanal İstanbul? Parayı yatırdığınız an zarar edeceksiniz. Türkiye'nin ne kazancı olacak bu projeden? Stratejik olarak ne kazancı olacak?" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: 1 KURUŞ ÖDEMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, partisinin TBMM'deki grup toplantısında kanal İstanbul'la ilgili iktidar hayalinden bahsetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi projeyi durduracağını söyleyen  Akşener, "Kanal İstanbul yapımı için anlaşılan şirketlere 1 kuruş ödemeyeceğiz, sonra çok demedi demeyin" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN ''TARİHE DAMGA VURACAK'' DEMİŞTİ

Türkiye'nin hedefi 2023'te devasa projelerin meyvesinin alacak bir duruma getirebilmek. Başkan Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading