Yandex Metrica

Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı: Adaylığı engellenmişti

Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı: Adaylığı engellenmişti

CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'ne katılan ve adaylığı CHP'nin itirazıyla düşürülen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Belediye Başkan adayı Ozan Mehmet Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı gerçekleşti. 

Politika

29.03.2024, 22:51

Memleket Partisi'nin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Belediye Başkan adayı Ozan Mehmet Bozdoğan'ın aracına ateş açıldı. 

CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı gerçekleşti.

Gazeteci Barış Yarkadaş,  "Şu anda orada oğlu aday kendisi aday olamadı CHP-MHP-İYİ Parti’nin itirazıyla düştü. Araçta değilmiş ama aracı taramışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bozdoğan, CHP'nin aday göstermemesi üzerine partisinden istifa ederek Memleket Partisi'ne geçerek yeniden aday olmuştu. Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, Bozdoğan'ın adaylığına yapılan itirazın İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından olay yerinin videosunu paylaşan Memleket Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ethem Eke, "Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan ve Tarsus Belediye Başkan Adayımız Mehmet Bozdoğan yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum! Bu saldırı, Türk Milletine, Aziz Halkımıza yapılmıştır! Hiçbir zorbalık, tehdit ve saldırı bizleri bu davadan alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Videoda konuşması yer alan Ozan Bozdoğan, "Korkmuyoruz, hiçbirinden korkmuyoruz. Sonuna kadar alandayız" dedi. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

ADAYLIĞI CHP'NİN İTİRAZI ÜZERİNE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

CHP'den istifa edip Memleket Partisi'nden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı CHP'nin itirazı üzerine düşürülmüştü. Kararın ardından Bozdoğan'ın yerine oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan'ı belediye başkan adayı olarak gösterilmişti.

Bozdoğan'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Bugün, alçakça ve haince bir saldırıyla karşı karşıya kaldık! Belediye Başkan Adayımız Ozan Mehmet Bozdoğan'a Yüksek Mahallesi ziyareti sırasında ateşli silah ile hain bir saldırı düzenlenmiştir. Bu eylemi şiddetle ve nefretle kınıyoruz! Şiddetin ve vahşetin her türüne karşı en sert şekilde tavır alacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu hain saldırının detaylarına ilişkin derinlemesine bir inceleme başlatılmış olup, sonuçları derhal kamuoyuyla paylaşılacaktır. Demokratik süreci hedef alan bu tür saldırıları asla kabul etmeyecek ve gereken tüm adımları atmaktan çekinmeyeceğiz" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Politika


Loading