Yandex Metrica

Kurtulmuş: AK Parti, bir büyük zihniyet devrimi yapmıştır

Kurtulmuş: AK Parti, bir büyük zihniyet devrimi yapmıştır

AK Parti'nin iktidara gelişinin 19'uncu yıl dönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin birinci olmayı sürdürdüğünü söyledi. Kurtulmuş ayrıca CHP'li Kılıçdaroğlu'nun çelişkili 15 Temmuz ifadeleri için "CHP’nin darbeye direndik açıklaması lafügüzaf" ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 18:14

AK Parti’nin kuruluşunun 19. yılında AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, A Haber'in canlı yayın konuğu oldu. 

AK Parti'nin çok partili siyasi hayatta bir ilk olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Gerçekten büyük bir başarı. Ümit ediyoruz bu kadroların başarıları uzun yıllar daha Türkiye'de devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, iktidar devralındığında Türkiye'de devletle milletle ayrı tellerden çalan, milletin talepleriyle ilgisi olmayan devlet mekanizması, ceberrut devlet anlayışı, 28 Şubat'ta zirveye çıkmış olan bir devlet anlayışı, yatırımla falan ilgisi olmayan hükümet şekli, her tarafı dökülen, dış tehditlere karşı her tarafı açık olan bir ülke devralındığına dikkat çekti.

YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı Haberi Görüntüle

'AK PARTİ, BÜYÜK BİR ZİHNİYET DEVRİMİ YAPMIŞTIR'

"Evet çok muazzam hizmetler yapıldı; köprüler, otoyollar, havaalanları vs.. Ama AK Parti'nin en büyük başarısı nedir derseniz ben 3 başlık sayarım." diyen Kurtulmuş,  bunlardan ilkinin devlet-millet bütünleşmesi olduğunu söyledi ve "Zihniyeti değiştiremezseniz zaten yolu yapamazsınız. AK Parti, bir büyük zihniyet devrimi yapmıştır." ifadelerini kullandı. 

İkinci başlığın vesayetlere karşı mücadele olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin çok zor bir tarlayı geçtiğini, her tarafı mayınlarla döşeli bir alanı geçtiğini hatırlattı. Diğer taraftan Türkiye'de bütün darbelerin arkasında uluslararası güçlerin olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "AK Parti dik durmasaydı 27 Mayıs muhtırası 12 Mart gibi olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı Haberi Görüntüle

"15 TEMMUZ'A DİRENMİŞ BİR MİLLETİZ"

Kurtulmuş, "15 Temmuz'da direnmiş bir milletiz. 304 generalin imzasıyla yayınlanan bildiri iyi hazırlanmış bir bildiriydi, orada da anında cevapları verilerek susturuldu." sözleriyle bütün bu süreçlerin hepsinde milli iradenin vermiş olduğu güçle yola devam ettiklerini belirtti. 

"Hala bir köşede bekleyip vesayet odakları ortadan silinmiştir demiyorum ama güçleri azalmıştır, hala köşede bekleyenler olduğunun farkındayız." diyen Kurtulmuş, Türkiye'de vesayetler devrinin sonlandırıldığını dile getirdi. 

Kurtulmuş, üçüncü başlığın ise özgüven inşası olduğunu ifade etti. Bir milletin kendi özgüveni olmadığında o milletin uluslararası alanda rekabet edebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye yakın geçmişte İHA'ları alabilmek için yıllarca nasıl kapılarında beklediğimizi biliyoruz. Rahmetli Nuri Demirağ'ın projesini engelleyen bu zihniyetti. Şimdi çok şükür Türkiye'nin gençleri İHA'larla destan yazıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading