Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu ne demek istiyor: Her an bir yangın furyası ortaya çıkabilir

Kılıçdaroğlu ne demek istiyor: Her an bir yangın furyası ortaya çıkabilir

Türkiye'nin ağustos başında yaşadığı ve terör örgütü PKK'nın üstlendiği yangınlarda muhalefetin tutumu kafaları karıştırmıştı. Yeni bir açıklama o kafa karışıklığına katkı yapan cinsten. Orman Yangınları Çalıştayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Her an yeni bir yangın furyası ortaya çıkabilir' sözleri 'ne demek istiyor?' sorusunu beraberinde getirdi.

Politika

23.01.2024, 17:53

CHP Genel Başkanı Hemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Orman Yangınları Çalıştayı'nda konuşma yaptı. CHP Lideri, o konuşmada orman yangınlarına yönelik dikkatlerden kaçmayan bir ifade kullandı.

Türkiye'nin ciğerlerini yakan ve PKK'nın üstlendiği yangınlarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu bu yangınların ekosisteme zarar verdiğini belirtti;"Soru şu: Bu orman yangınları her yıl olur muydu? Her yıl olurdu. Peki her yıl olan orman yangınlarına karşı neden sağlıklı ve tutarlı bir politika üretemiyoruz? Dün sordum yine sorma ihtiyacındayım." diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun "Yangın bitti, sorunlar bitmedi. Her an yeni bir yangın furyası ortaya çıkabilir" sözleriyle dikkat çekti. Zira yangını süreci ve öncesinde hem muhalefetin hem de muhalif basının yangınlardan siyasi sonuç çıkarma çabası kafaları karıştırmıştı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri, Gazeteci Can Ataklı'nın yangınlardan hemen önce yayınladığı ve Başkan Erdoğan'ın seçimle gitmeyeceğini söylediği ve ''Erdoğan'ın gitmesi için büyük yangınların olması lazım." ifadesini kullandığı görüntüyü akıllara getirdi. 


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading