Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu adaylık mesajı verince özel jeti bıraktı

Kılıçdaroğlu adaylık mesajı verince özel jeti bıraktı

Erdoğan'ın karşısına bu kez cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağı iddia edilen Kılıçdaroğlu, daha önce Koç Grubu'nun tahsis ettiği özel jetleri kullanmayı bıraktı.

Politika

14.03.2024, 23:33

"Artık özel uçağa binmem" dedikten sonra bir ayda tam 16 kez jet kiraladığı ortaya çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, medyada alay konusu oldu. Akşener'in başına gelenleri yaşamak istemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'dan İzmir'e giderken tarifeli uçakla yolculuk etti. İktidara gelince devletin uçaklarını satacağı vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, tarifeli sefer sırasında yanyana oturduğu bir gençle birlikte bulmaca çözdüğünü gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. 

Şimdiye dek yolculuklarında başta Koç Grubu olmak üzere pek çok özel şirketin jetlerini kullanan Kılıçdaroğlu'nun, 'tarifeli uçak' uygulamasını daha ne kadar devam ettireceği merak konusu. Kamuoyu ise CHP liderinin tarifeli uçağı tercih etmesinde cumhurbaşkanlığına adaylık konusunun etkili olup olmadığını tartışıyor. 

Partinin genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olarak belirlendiğini açıklamıştı. Özelde CHP, genelde de Millet İttifakı içerisinde büyük tartışmalara neden olan bu gelişme, son yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini kazanan Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na meydan okuma anlamına geliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koç Grubu yöneticileriyle sık sık biraraya geliyor. 

Adaylık için pek istekli olmadığı belirtilen Mansur Yavaş'ın 2023 yılında Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkması ihtimali oldukça zayıf görülürken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olmak için epeyce hevesli olduğu biliniyor. 

Yerel seçimler sırasında Kılıçdaroğlu'na özel jet tahsis eden Koç Grubu'nun, adaylık mesajı sonrası CHP liderine desteği kestiği iddia ediliyor. İmamoğlu ile Koç Grubu yöneticileri arasındaki sıkı ilişkiler göz önüne alındığında, Kılıçdaroğlu'nun 'sermaye'ye danışmaksızın verdiği adaylık kararı, parti içerisindeki bazı güç odaklarının tepkisini çekmiş durumda. 

Yakın çevresine "Hem HDP tabanının hem de Alevi kesimin oylarını alabilecek tek kişi benim. Meral hanım (Akşener) aday olsa HDP tabanı ona oy vermez" dediği ileri sürülen Kılıçdaroğlu, sermaye gruplarının desteklediği İmamoğlu'na rağmen adaylıkta ısrar ederse daha uzun bir süre tarifeli uçağa binecek gibi görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading