Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu mal varlığında sakladığı 3 villayı canlı yayında itiraf etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı televizyon programında canlı yayında soruları yanıtladı. Mal varlığında 3 villayı gizlediği iddiasına ilişkin konuşan İmamoğlu, ''Bir şirketin, bir tüzel kişiliğin orada kendi ticari faaliyetlerini, bilançolarını göstermek diye bir şey ne hukukta var ne kanunda var ama gizlimiz, saklımız yok. Oradaki mülkümüz vesairemiz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerinedir. Firmamız bazen alım yapar, bazen satış yapar'' ifadelerini kullandı.

Politika

31.03.2024, 19:26

Türkiye bu hafta sonu yerel seçim için sandık başına gidiyor. Seçimlere sayılı günler kalırken partilerin belediye başkan adayları mal varlıklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise mal varlığını Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum'dan önce açıkladı. Fakat, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Emirgan'da 3 villasının bulunduğu iddia edildi. Hatta bu villaların toplam değerinin 50 milyon dolar olduğu iddia edildi. Yaklaşık 1,5 milyar Türk lirası. Ekrem İmamoğlu'nun bunu paravan şirketler kullanarak gizlediği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ekrem İmamoğlu dün akşam Sözcü TV'de "Özel Röportaj" programında deneyimli gazeteci Uğur Dündar'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken söz konusu iddiaya da değindi.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NA MAL BEYANI SORUSU

Gazeteci Uğur Dündar'ın "Mal varlığınızı Sayın Murat Kurum'dan önce açıkladınız. Ancak İstanbul Emirgan'da 3 villanızın bulunduğu ki bunların toplam değerinin 50 milyon dolar olduğu öne sürülüyor. Yaklaşık 1,5 milyar Türk lirası. Bunu paravan şirketler kullanarak gizlediğiniz iddiası gündemde. Buna ne diyeceksiniz?'' sorusuna karşılık İmamoğlu, paravan şirket denilen şirketin İmamoğlu İnşaat olduğunu belirtti.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

''İMAMOĞLU İNŞAAT'IN ÜZERİNE''

İmamoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Kişisel mal varlığımın dışındaki gerek olmadan eşimin de mal varlığını koyarak beyan ettim. Tabii aynı zamanda şirket faaliyetleri olan, şirketlerinde hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Dolayısıyla orada bir değişiklik yok ama bir şirketin, bir tüzel kişiliğin orada kendi ticari faaliyetlerini, bilançolarını göstermek diye bir şey ne hukukta var ne kanunda var ama gizlimiz, saklımız yok. Bizim malımız, mülkümüz ayan beyan vardır. Oradaki mülkümüz vesairemiz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerinedir.''

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

''FİRMAMIZ BAZEN ALIM YAPAR, BAZEN SATIŞ YAPAR''

''Firmamız bazen alım yapar, bazen satış yapar.'' diyen İmamoğlu, ''Bazen bir yer alır, proje üretir. Ama söylüyorum yani kuruşu kuruşuna verginizi ödeyeceksiniz. Allah'a şükür devlete bir kuruş borcu olmayan bir aile şirketimiz. Umarım dördüncü nesille devam eder çünkü ekmeğimizi oradan kazanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading