Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefet partilerinin Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

Politika

23.01.2024, 17:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP ve İyi Parti'nin Kanal İstanbul için yaptıkları açıklamalara da değinen Erdoğan, "Millete zerre kadar saygıları olmadığı açık." ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE VURULAN HER KAZMANIN ÖNÜNDE CHP VAR"

Osmanlı demiryolu projelerinin hepsini Atatürk'ten sonra CHP'nin rafa kaldırdığını hatırlatan Erdoğan, "Üç köprüye de CHP karşı çıkmıştır. Ne kadar baraj, bölünmüş yol, otoyol, şehir hastanesi varsa CHP hepsinin önünü kesmeye çalışmıştır. Kanal İstanbul için aynı takozu yapmaya çalışıyorlar. Yeminli Türkiye düşmanları bile çıtayı bu seviyeye indiremez." ifadelerini kullandı.

"BUNLAR DEVLET DEĞİL ZİLLET"

Cumhurbaşkanı, muhalefet partilerinin Kanal İstanbul için alınan kredileri ödemeyecekleri yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

 "Bunların daha şimdiden devlet yönetmek nedir haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Ödedik, ödüyoruz. Niye? Devlet budur ama bunlar devlet değil zillet."

"MİLLETE ZERRE KADAR SAYGI YOK"

"Kanal İstanbul konusundaki beyanlarıyla bile ne anayasa ne yasa ne devlet adabı tanıdıklarını, millete zerre kadar saygılarının olmadığını açıkça ortaya koymaktadırlar. Türkiye Kanal İstanbul projesine kavuşacak. Kanal İstanbul'u şehrin geleceğini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz. Şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading