Yandex Metrica

CHP'nin kalesinde dev protesto: Kılıçdaroğlu işçilerin talebine kulak tıkadı

CHP'nin kalesinde dev protesto: Kılıçdaroğlu işçilerin talebine kulak tıkadı

Enis Berberoğlu konuşmasın diye Ankara'dan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' düzenleyen Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da 'adalet' isteyen işçileri umursamadı. Yalova'nın ardından CHP'nin ikinci kalesi de dev protestolarla çalkalandı.

Politika

18.05.2024, 12:09

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kalesi görülen kentlerde protestoların şokunu yaşıyor. Daha iki gün önce CHP'li Yalova Belediyesi önünde "Bay Kemal, Yalova Belediyesi'nden çalınan 23 milyon lira nerede?" pankartıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, dün de partinin Trakya'daki kalesi Tekirdağ'da protesto edildi. 

Tekirdağ Belediyesi'nde çalışan işçiler Kılıçdaroğlu'nun makam aracının geçiş güzergahı çevresinde konuşlanarak önce alkışlı eylem yaptı.

Ardından işçiler, yeni belediye binasının açılış töreninde kendilerini gösterdi. CHP'li Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın konuşmasını protestolarla sık sık kesen emekçiler, 'Hak, hukuk, adalet', 'işçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Kadir Başkan uyuma, işçine sahip çık', 'direne direne kazanacağız', 'direnen işçiler asla yenilmez' diye bağırdı. 

YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı Haberi Görüntüle

CHP'Lİ BAŞKAN, İŞÇİLERİ BÖYLE AZARLADI: SUSUN VE DİNLEMEYİ BİLİN

Kılıçdaroğlu'nun gözü önünde gerçekleşen bu eyleme Albayrak'ın tepkisi sert oldu. İşçileri susmaları yönünde azarlayan Albayrak, enflasyon farklarını işçi maaşlarına yansıtmadığı yetmezmiş gibi bir de bu adaletsizliği dile getiren emekçileri suçladı. 

Kendisinden sonra kürsüye Kılıçdaroğlu'nun çıkıp konuşma yapacağını söyleyen Albayrak, "Sayın genel başkanım konuşurken lütfen dinlemeyi bilin" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'daki belediye işçilerinin sorunları hakkında tek kelime bile etmedi. Her konuşmasında olduğu gibi bu sefer de "Ülkeye demokrasi getireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, işçilerin 'adalet' talebini görmezden geldi. 

YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı Haberi Görüntüle

MAAŞLAR ERİDİ, İYİLEŞTİRME YOK

Yaptıkları eyleme ilişkin bilgi veren DİSK Genel İş Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak ise CHP'li belediyeden ek zam talebinde bulunduklarını ve haklarını elde edene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Alak, "Ocak ayından bugüne enflasyon karşısında erimiş olan maaşlarımıza iyileştirmeler için burada toplandık. Bununla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşüyoruz ama bize herhangi bir dönüş yok, bir sonuç alamadık. Sonuç alamadığımız için eylemlerimize devam ediyoruz" diye konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading