Yandex Metrica

CHP ile HDP arasında Selahattin Demirtaş kavgası: Tanju Özcan o iddiaya sert cevap verdi

CHP ile HDP arasında Selahattin Demirtaş kavgası: Tanju Özcan o iddiaya sert cevap verdi

Bolu Belediyesi'nde bir personelin haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden HDP'li Gergerlioğlu'na CHP'li Tanju Özcan sert cevap verdi.

Politika

06.02.2024, 21:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yönelik tüm sıcak mesajlarına rağmen iki parti arasında 'PKK' ve 'Selahattin Demirtaş' konulu gerilimler zaman zaman nüksediyor. 

Son kriz, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında yaşandı. Bolu Belediyesi'nde çalışan Mahire Yentür isimli personelin kurumdan haksız yere atıldığını iddia eden Gergerlioğlu, Yentür'ün işten çıkarılma nedeninin 'Selahattin Demirtaş fotoğraflarını paylaşmak' olduğunu ileri sürdü. 

Gergerlioğlu sosyal medya hesabında şu mesajı yazdı: "Mahire Yentür bir temizlik işçisi. Kürt vatandaş. Bolu Belediyesi'nden çıkarıldı. Suçu mu? Selahattin Demirtaş fotoğraflarını paylaşmak! Mahire Yentür'ün mektubu aşağıda. İşten çıkartılmakla kalınmadı, sosyal dışlama da yaşadı. Cevap vermek isteyene kulağımız açıktır."

Meclis'te tansiyon yüksek! MHP ve İYİ Partili vekiller kavga etti Meclis'te tansiyon yüksek! MHP ve İYİ Partili vekiller kavga etti Haberi Görüntüle

TANJU ÖZCAN'DAN JET CEVAP 

Konunun muhatabı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan bu iddiaya cevap ise gecikmedi. Sosyal medya hesabından Gergerlioğlu'na cevap veren Özcan, Mahire Yentür'ün mesai saatlerinde iş yapmak yerine sürekli siyasi mesajlar verdiği için işten çıkarıldığını kaydetti. Tanju Özcan şunları yazdı:

"Bana ırkçı, faşist diyenler şunu iyi bilsinler. Kürtler bu milletin asli unsurudur. Artık şunu hepiniz öğrenin;
Kürtler sizin istediğiniz yöne çekebileceğiniz, sürekli ucuz siyasetinize alet edebileceğiniz bir grup değil, bu ülkenin asli unsurudur.

Bana iftiralar atan ayrılıkçı, kimlik milliyetçileri, sözde milletvekilleri... Asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Bahsi geçen personel Selahattin Demirtaş fotoğrafı paylaştığı için değil; hizmet kurumunda iş yerine sürekli siyaset yaptığı için işine son verildi."

YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı YRP'de istifa depremi! 220 kişilik teşkilat üyesi partiden ayrıldı Haberi Görüntüle

GERGERLİOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA TALİMAT

HDP'li Gergerlioğlu bunun üstüne Bolu medyasına demeç vererek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan olaya müdahale etmesini istedi. Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu biz çözeceğiz" ifadelerine atıfla "Kürt açılımı yapılacaksa bu konuya müdahale etsinler" diyen Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Demirtaş şu an cezaevinde, bu konuda gereken tepkiyi gösteremiyor. Ama biz bu kadına yapılan haksızlığı kınıyoruz ve karşısındayız. CHP'ye sesleniyorum, bu olaya müdahale edin. Bu kadın işine geri alınsın ve bir daha bu tür ayrımcı uygulamalara imza atan CHP'li Bolu Belediye Başkanı böyle bir şeye cesaret edemesin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading