Yandex Metrica

Beklenen buluşma gerçekleşti: Kemal Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül bir arada!

Beklenen buluşma gerçekleşti: Kemal Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül bir arada!

Türk siyasetine Ayazağa Kasrı'ndan yön vermeye çalışan eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Taraflar görüşme sonrası bir açıklama yapmadı.

Politika

23.01.2024, 20:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklenen ziyareti gerçekleşti. Dün Ankara'da 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le buluşan Kılıçdaroğlu bugün ise İstanbul'da Abdullah Gül ile bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, Sezer'in ardından Gül'ün de desteğini almak üzere 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Maslak'ta kullandığı Ayazağa Kasrı'na gitti.  

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından taraflar herhangi bir açıklama yapmadı. Gül'ün Kılıçdaroğlu'na açıktan destek mesajı vermemesi dikkat çekici bulunuyor.  

Kavacık'ta 13 milyon dolar değerindeki 3 bin 600 metrekarelik köşkünde yaşayan Gül, halen giderleri devlet bütçesinden karşılanmakta olan 18 araç ve 90 kadar personeliyle siyasete Ayazağa'dan yön vermeye devam ediyor.

Altılı Masa toplantılarının devam ettiği bir yılı aşkın süre içerisinde Kılıçdaroğlu ile Gül hiç bir araya gelmemişti. İkilinin arasının limoni olduğu iddia ediliyordu.

Zira bir süre muhalefetin çatı adayı olarak kendi isminin gündeme gelmesini bekleyen Abdullah Gül, bu gerçekleşmeyince Kılıçdaroğlu'na karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu desteklemiş, hatta Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun İmamoğlu ile temas kurmasını sağlamıştı. 

2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün aday olması için çalışmalarda bulunmuş, bu faaliyete o dönem AK Parti'de olan Ali Babacan'ın da katıldığı ortaya çıkmıştı. 

Gül'ün adaylığı o dönem Meral Akşener'in karşı çıkması nedeniyle suya düştü ve ibre Muharrem İnce'ye döndü. 

14 Mayıs 2023 seçimleri için kendisinin adaylığını desteklemeyen Gül'e Kılıçdaroğlu'nun bir süredir kırgın olduğu ileri sürülüyordu. 

İkilinin bu görüşmede buzları eritip eritmediği bilinmiyor ancak ne Abdullah Gül ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir açıklama yapmaması, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşanan görüş ayrılıklarının devam ettiğine ilişkin yorumların artmasına neden oldu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading