Yandex Metrica

Bakan Gül: Kadına şiddetle mücadele insan hakkı mücadelesidir

Bakan Gül: Kadına şiddetle mücadele insan hakkı mücadelesidir

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu sunumunda, bu konunun kendileri için bir istatistik meselesi olmadığını belirtti ve önemli mesajlar verdi.

Politika

23.01.2024, 17:32

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, toplantısında önemli mesajlar verdi. 

KADINA ŞİDDET TÜM DÜNYANIN SORUNU

Bakan Gül, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" başlıklı sunumunda, kadına karşı şiddetin; ırk, din, dil, coğrafi sınır, eğitim durumu, ekonomik gelişmişlik fark etmeksizin tüm dünyada görülen bir sorun olduğunu belirtti.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İNSAN HAKKI MÜCADELESİDİR

Bakan Abdülhamit Gül, anayasanın da işaret ettiği şekilde başta yaşam hakkının korunması olmak üzere kişinin maddi ve manevi varlığının korunmasının temel bir hak olduğunu vurgularken, "Bu yönüyle kadına yönelik şiddetle mücadele bizim için aynı zamanda bir insan hakkı mücadelesidir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesiyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şiddete hiçbir tahammülümüzün olmadığını ve şiddetle mücadelemizin kesintisiz devam edeceğini dile getirmek isterim. Bu konu bizim için bir istatistik mesele değildir. Bir kadın bile şiddete maruz kalsa, şiddet mağduru olsa niçin o kadın şiddete maruz kalmıştır, 'Bir kadına bile şiddeti önleyemedik.' meselesiyle olaya baktığımızı, bakacağımızı ifade etmek isterim." dedi.

Kadına karşı şiddetle mücadelede, şiddeti ortaya çıkaran nedenlerin ortadan kaldırılmasının öncelikli mesele olması gerektiğini vurgulayan Gül, "Şiddet, esasen neden değil, sonuçtur. Şiddetle, o şiddet doğmadan mücadele politikaların yürütülmesi ve şiddeti önleyici mekanizmaların öncelenmesi sayesinde daha başarılı neticeler alınacağı muhakkaktır." ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading