Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu: PKK/YPG’nin terör eylemlerine dikkat çektik

Bakan Çavuşoğlu: PKK/YPG’nin terör eylemlerine dikkat çektik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı için bulunduğu Roma'da, Türkiye'nin DEAŞ'la olan mücadelesine dikkat çekti.

Politika

01.02.2024, 20:50

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı'nda, bir terör örgütüyle mücadelede bir başka terör örgütünden yararlanmanın yanlışlığına dikkati çektiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, İtalya'nın ev sahipliğinde Roma Fuar Merkezi’nde düzenlenen DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyon Toplantısı'na katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, toplantının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısında DEAŞ'la etkin mücadele için görüşlerimizi paylaştık. Bir terör örgütüyle mücadelede bir başka terör örgütünden yararlanmanın yanlışlığına, PKK/YPG’nin bölgedeki terör eylemlerine dikkat çektik." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ'A KARŞI CEPHEDE MÜCADALE VEREN TEK NATO ÜLKESİYİZ"

Bakan Çavuşoğlu, İtalya’nın önde gelen gazetelerinden "Il Messaggero"ya röportaj verdi.

Çavuşoğlu, terör örgütü DEAŞ’ın büyük saldırı yapacak mali ve planlama yapısının felce uğratıldığını belirterek, "Bugüne kadar Suriye ve Irak’ta 4 bin 500 DEAŞ militanını etkisiz hale getirdik. Bu örgüte gitmeye aday yığınla parayı engelledik. Türkiye olarak, DEAŞ’la Mücadele Koalisyonunun başından beri aktif bir üyesiyiz ve DEAŞ’a karşı cephede mücadele eden tek NATO üyesiyiz. Geri çekilmesine rağmen DEAŞ, halen bir tehdittir." dedi.

"BİR TERÖR GRUBUYLA MÜCADELE BİR BAŞKA TERÖR GRUBUNA DEVREDİLMEMELİDİR"

Suriye'de DEAŞ'ı mağlup etmek için kullanılan yöntemlerin bazı hataları ortaya koyduğunu baştan beri vurguladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Bir terör grubuyla mücadele bir başka terör grubuna devredilmemelidir. PKK/YPG ve sözde Suriye Demokratik Kuvvetleri (SDF), PKK'nın Suriye'deki uzantılarıdır. PKK/YPG'nin kendi önemini muhafaza etmek için DEAŞ'a ihtiyacı vardır ve DEAŞ'ın varlığından istifade etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, şu ana kadar belirtilenenlerin aksine DEAŞ tehdidinin Suriye’de daha da derin kökler salmakta olduğuna işaret ederek, "Çünkü PKK/YPG kendi kontrolü altındaki kamplardan mali kazanç karşılığında DEAŞ'lı teröristleri serbest bırakmaktadır. Gerçek bir stratejinin; derin nedenleri ele alması, istihbaratın etkili bir paylaşımını garanti etmesi ve meşru aktörlerle gerçek ortaklıklar başlatması gerekir. Roma’da düzenlenen bakanlar düzeyindeki toplantı, teröristlere karşı mücadelemizi değerlendirme ve izlenecek yol üzerinde tartışma fırsatını bizlere sunacaktır." yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading