Yandex Metrica

NATO'dan son yılların en büyük tatbikatı: Milli Savunma Bakanlığından açıklama

NATO'dan son yılların en büyük tatbikatı: Milli Savunma Bakanlığından açıklama

NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre müttefik ülkeler, yaklaşık 90 bin askerin katılımıyla "Dragon 24" tatbikatı gerçekleştirdi. Polonya'da yapılan tatbikata Türkiye de destek veriyor. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Dünya

07.03.2024, 22:50

NATO, İsveç dahil müttefik ülkelerin katılımıyla Polonya'nın Korzeniewo bölgesinde "Dragon 24" isimli askeri savunma tatbikatı yapıldığını duyurdu. 4-5 Mart'ta gerçekleştirilen tatbikatta Fransa, Almanya, Litvanya, Polonya, Slovenya, İspanya, Türkiye, İngiltere ve ABD'den birlikler yer aldı. Tatbikatı Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ziyaret etti.

Tatbikata, İsveç'in yanı sıra tüm müttefik ülkelerden yaklaşık 90 bin asker katılıyor. 

Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele... Haberi Görüntüle

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Tatbikatla ilgili Milli Savunma Bakanlığından da bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "NATO Steadfast Defender 24 Tatbikatı kapsamında icra edilen Dragon 2024 Tatbikatı devam ediyor.

Tatbikat kapsamında, Polonya'nın Korzeniewo bölgesinde Dragon-24 askerî savunma tatbikatı gerçekleştirildi.

İsveç'in yanı sıra tüm NATO ülkelerinden yaklaşık 90 bin askerin katıldığı tatbikatlarda askerler, tank taşıyabilen hareketli köprü ile Vistül Nehri’nde 'Nehir Geçiş Harekâtı' gerçekleştirirken helikopterler de tatbikatta gözlem yaptı." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading