Yandex Metrica

Sitede Ara

Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya akın etti: 35 bin kişi teravih namazında saf tuttu

Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya akın etti: 35 bin kişi teravih namazında saf tuttu

Müslümanlar, İsrail'in işgali altında bulunan Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya akın etti. 35 bin Müslüman, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yatsı ve teravih namazı için saf tuttu, birlik mesajı verdi.

Dünya

21.03.2024, 20:02

İsrail'in işgal ettiği Doğu Kudüs'te Müslümanların ibadetleri de engelleniyor. Özellikle cuma günleri cuma namazı vaktinde İsrail emniyet kuvvetlerinin şiddetyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılan Müslümanlar Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgür olacağı günleri bekliyor. İşgal devletinin tüm kısıtlamalarına ve fiziksel engellemelerine rağmen Mescid-i Aksa'ya giden Müslümanlar burada yatsı ve teraavih namazlarını eda etti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre 35 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da namaz kıldı. 

Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600 yıllık mücevherat.. Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600... Haberi Görüntüle

MESCİD-İ AKSA'YA GİRMEYE ÇALIŞAN FİLİSTİNLİ GENÇ DARP EDİLDİ, GÖZALTINA ALINDI

İşgal kuvvetlerinin tüm engellemelrine rağmen Müslümanların Mescid-i Aksa'dan vazgeçmediğine dikkat çekilen haberde ayrıca İsrail ordusunun Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinli bir genci ağır şekilde darp ederek gözaltına aldığı belirtildi. Haberde ayrıca İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya çıkan kapılardan biri olan Aslanlı (Esbat) Kapıyı çevreleyen surlara dikenli tel çektiği hatırlatıldı.

Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor: Artık daha güçlü, daha akıllı! Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK KISITLAMALARI

İşgalci İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana yani 5 ayı aşkın zamandır cuma namazlarında Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen Filistinlileri şiddet yoluyla eneggliyor. Belirli bir yaşın altındaki Müslümanları Mescid-i Aksa'ya almayan işgalciler, Mescid-i Aksa'nın çevresinde ve hatta yol kenarlarında namaz kılınmasına da izin vermiyor. Kalabalığı uzaklaştırmak için kötü kokulu sıvı ile karşılık veren İsrail güçlerinin bu eyleminden gazeteciler de nasibini alıyor. Zaman zaman özellikle Türk gazetecilerle gerginlik yaşayan İsrail polisi herhangi bir ceza da almıyor. Türk olduğunu bildikleri gazetecileri gerek hereketlerle gerekse de sözlerle tehdit eden polisler, görevlerine devam ediyor. Türkiye'nin Filistin ve Gazze politikasından rahatsız olan İsrail yönetimi, başta TRT olmak üzere diğer Türk televizyonlarının ve basın yayın organlarının gerçekleri tüm çıplkalığıyşa dünyaya duyurmasından son derece rahatsız. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading