Yandex Metrica

Sitede Ara

Kuzey Kore lideri Kim savaş hazırlığında! Saldırı tatbikatları talimatı verdi

Kuzey Kore lideri Kim savaş hazırlığında! Saldırı tatbikatları talimatı verdi

Güney Kore ile ABD'nin düzenlediği ortak askeri tatbikatı işgal provası olarak değerlendiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ordusuna yeni bir talimat verdi. Kuzey Kore lideri, orduya "Ezici güce sahip düşmanları ve onların savaşın fitilini ateşlemeye yönelik en ufak girişimlerini kontrol altına almak için savaş kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik tatbikatları artırmalıyız.'' talimatında bulundu. 

Dünya

13.03.2024, 08:31

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, askeri üssü, Güney Kore ve ABD'nin Kuzey Kore'nin "nükleer ve füze tehditlerine" karşı caydırıcılığı güçlendirmeye devam ediyor.

"Özgürlük Kalkanı" tatbikatını ziyaret eden Kim Jong-un'dan yeni talimat geldi.

Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Haberi Görüntüle

''TATBİKATLARI ARTIRIN''

Kim'in ülkenin batısındaki üsse yaptığı ziyarette eğitim tesislerini ve askeri birliklerin eğitimlerini denetlerken orduya "Ezici güce sahip düşmanları ve onların savaşın fitilini ateşlemeye yönelik en ufak girişimlerini kontrol altına almak için savaş kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik tatbikatları artırmalıyız.'' talimatında bulundu. 

Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı yuhaladı Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı... Haberi Görüntüle

''AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER''

Güney Kore ve ABD arasındaki ortak tatbikatı kınayan Kuzey Kore lideri, bu ülkelerin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu.

Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal mektup Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal... Haberi Görüntüle

TATBİKAT 4 MART'TA BAŞLAMIŞTI

Bilindiği üzere Güney Kore ile ABD, ortak savunma duruşunun güçlendirilmesi hedefiyle Özgürlük Kalkanı adıyla düzenlenen ortak askeri tatbikatı 4 Mart'ta başlatmıştı.

Söz konusu tatbikatla iki ülkenin ortak savunma duruşunun artırılması hedeflenmişti. Tatbikatla kara, deniz, hava, siber araçların kullanımıyla çok alanlı operasyonlara ve nükleer operasyonlara karşılık verilmesine odaklanılacağı bildirilmişti.

İsrail'de 'ertesi gün' tartışması: Netanyahu ile Gallant yine birbirine girdi İsrail'de 'ertesi gün' tartışması: Netanyahu ile Gallant yine birbirine girdi Haberi Görüntüle

İŞGAL PROVASI

Güney Kore ile ABD'nin işbirliği karşısında çılgına dönen Kuzey Kore ise bu tür ortak askeri tatbikatları bir işgal provası olarak nitelendirmişti. Güney Kore ile ABD ise askeri tatbikatların savunma amaçlı olduğunu söyleyerek bu iddiaları reddediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading