Yandex Metrica

Sitede Ara

KAAN, Çin'i panikletti: Rekabet baskısı oluşturacak

Geçtiğimiz haftalarda ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren milli muharip savaş uçağı KAAN, dünya meydasında yankı uyandırmaya devam ediyor. Son olarak Çin medyası, KAAN'la ilgili bir analize imza attı. Milli Muharip Uçak KAAN'ın bu başarısı, pazar paylarında kayba uğramak istemeyen ülkeleri endişelendirdi. Çin medyası, KAAN’ın J-35 uçağı ticaretinde rekabet baskısı oluşturacağını yazdı.

Dünya

22.04.2024, 12:21

Milli muharip uçak KAAN, geçtiğimiz haftalarda ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan milli muharip savaş uçağı, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi.

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Dünya medyasının günlerdir konuştuğu KAAN, ses getirmeye devam ediyor. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ve 2028 yılının sonunda envantere katılması beklenen milli muharip savaş uçağı ile ilgili Çin medyasından dikkat çeken bir analiz yapıldı.

KAAN'ın Türk semalarındaki başarısı, pazar paylarını kaybetmek istemeyen ülkelerde paniğe yol açtı.

Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar Haberi Görüntüle

''J-35'LERİN MÜŞTERİLERİNİ KAPMAK İSTER Mİ?''

Çin'in önde gelen haber siteleri arasında yer alan Zaker, "KAAN, J-35’lerin müşterilerini kapmak ister mi?" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde Türkiye’nin KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağı geliştiren dördüncü ülke olduğuna vurgu yapıldı.

Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden öğreneceği çok şey var Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden... Haberi Görüntüle

GÖRÜNMEZLİK SEVİYESİ DAHA İYİ

Haberde KAAN’ın süpersonik seyir ve yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu vurgulandı. Haberde KAAN'ın radar kesit alanı özelliğinden bahsedildi. Milli muharip savaş uçağında RCS seviyesinin Çin, ABD ve Rus rakiplerinden daha düşük olması nedeniyle görünmezlik seviyesinin daha iyi olduğunun altı çizildi.

ABD'den İsrail'i endişelendiren karar: Silah sevkiyatı durduruldu ABD'den İsrail'i endişelendiren karar: Silah sevkiyatı durduruldu Haberi Görüntüle

ÇİN'İN SİLAH SATIŞ PAYINI ALABİLİR

Yine haberde, Türkiye’nin TB-2’de olduğu gibi KAAN’la da Çin’in silah satış payını alabileceği ifade edildi. Pakistan’la yapılan iş birliğinin hatırlatıldığı haberde, KAAN’ın, Çin uçağı J-35 üzerinde ticari rekabet açısından baskı yaratacağı yorumu dikkati çekti.

 

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading