Yandex Metrica

Sitede Ara

İsveç'in önündeki son engel de kalktı: Macaristan Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

İsveç'in önündeki son engel de kalktı: Macaristan Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

İsveç'in NATO askeri ittifakına katılımını onaylayan tasarı Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok tarafından imzalandı. Böylelikle İsveç'in NATO üyeliği önündeki son engel de kalkmış oldu.

Dünya

20.03.2024, 10:19

İsveç'in aylardır beklediği imza atıldı. Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok, İsveç'in NATO askeri ittifakına katılımını onaylayan tasarıyı imzaladı. Macaristan Parlamentosu, 26 Şubat'ta İsveç'in NATO üyeliğini onaylamıştı. Daha önce Macaristan, oylamayı ertelemiş ve iki ülke arasındaki müzakerelerin bir süre daha devam etmesini istemişti. Parlamento Başkanı geçen hafta yaysayı yayımlanmak üzere cumhurbaşkanlığına göndermişti. İsveç, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle olası Rus tehlikesine karşı bağlantısızlık politikasını terk etmiş ve NATO üyeliği için başvuruda bulunmuştu.

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ONAYI

Meclis Genel Kurulu'nda İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife "ret" oyu verirken, 4 milletvekili "çekimser" oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin ardından İsveç'in NATO'ya üyeliği kararını onayladı. Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında da yayımlandı.

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading