Yandex Metrica

Sitede Ara

İstihbarattan soykırımcı hükümete Mescid-i Aksa uyarısı: Din savaşına yol açar

İstihbarattan soykırımcı hükümete Mescid-i Aksa uyarısı: Din savaşına yol açar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasına onay verdiği belirtilmişti. İsrail istihbaratından hükümete "Mescid-i Aksa kısıtlamasının din savaşına yol açabileceği" uyarısı geldi.  

Dünya

20.02.2024, 15:44

4 aydan bu yana abluka altına aldığı Gazze'de hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve 29 bine yakın masum Filistin halkını katleden İsrail, skandal bir karar daha aldı.

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görüşmemiş soykırıma imza atan ve her cuma Müslümanlara zulüm uygulayan işgalciler, Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'daki ziyaret haklarını sınırlayacak. 

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin yasaklanması yönündeki çağrısından sonra Netanyahu konuya ilgili görüşünü açıkladı.

Arrow 3 üretimini kesintiye uğrayabilir: İşçiler iş bırakmaya hazırlanıyorlar Arrow 3 üretimini kesintiye uğrayabilir: İşçiler iş bırakmaya hazırlanıyorlar Haberi Görüntüle

NETANYAHU ONAY VERDİ

İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak), İsrail içindeki Filistinlilerle polis arasında çatışmalar yaşanacağı yönündeki uyarılarına rağmen Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasına onay verdiği ifade edildi.

İsrailli vekilden Gazze itirafı: 'Tek bir Kassam tugayını bile yok edemedik' İsrailli vekilden Gazze itirafı: 'Tek bir Kassam tugayını bile yok... Haberi Görüntüle

''HAMAS'IN İŞİNE YARAR''

İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirilmesiyle ilgili olarak konuştu.

Şin-Bet Direktörü Bar, Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması talimatı verdiği güvenlik toplantısında, Filistinlilere kısıtlamalar getirilmesinin öfkeli bir tepkiye yol açacağını ve bu durumun da Hamas'ın işine yaracağını belirtti.

Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var' Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var' Haberi Görüntüle

''DİN SAVAŞINA YOL AÇAR''

Bar, toplantıya katılan bakanları, kısıtlamaların Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

hatırlanacağı üzere İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, daha önce X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading