Yandex Metrica

Dünyadan Türkiye'ye yardım yağdı! Birçok ülke seferber oldu

Dünyadan Türkiye'ye yardım yağdı! Birçok ülke seferber oldu

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışıyor. Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla, STK'larla teyakkuz halinde çalışmalara devam ederken dünyadan Türkiye'ye yardım yağdı. Azerbaycan, İngiltere, İspanya, İsviçre, Polonya, Yunanistan, İtalya, Hollanda gibi pek çok ülke afet sonrası Türkiye'yi yalnız bırakmadı.

Gündem

04.04.2024, 21:14

Türkiye 6 Şubat günü acı bir sabaha uyandı. Dokuz saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkım yaşandı, Sarsıntılar binlerce binayı yıkarken yaklaşık 30 binün üzerinde can aldı. 

Felaketin haberi alınır alınmaz birçok ülke teyakkuza geçti. Türkiye için yardım seferberliği başlatıldı. Birçok ülke arama kurtarma ekiplerinni Türkiye'ye yönlendirdi. Depremin 9. gününde arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Michael Jordan imzalı ayakkabı fiyatı ne kadar? Michael Jordan imzalı ayakkabı nereden, nasıl alınır? Ticaret Bakanlığı Michael Jordan imzalı ayakkabı fiyatı ne kadar? Michael... Haberi Görüntüle

80 ÜLKEDEN 9 BİNİ AŞKIN ARAMA KURTARMA UZMANI SAHADA

Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi akşamı sunduğu son güncellemede Türkiye'ye 100 ülkenin yardım teklif ettiğini ve halihazırda 80 ülkeden 9 bini aşkın arama kurtarma uzmanının sahada olduğunu duyurdu. Beş ülke daha deprem bölgesine ekip gönderecek ve 860 uzman daha sahada olacak.

Yurt dışından gelen bazı arama kurtarma ekipleri ise, görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönmeye başladı. Yunanistan, Almanya gibi ülkelerde deprem bölgesinden dönen yardım ekipleri çiçeklerle karşılandı.

Türkiye'ye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından insani yardım yağıyor. Güney Kore'den Kolombiya'ya, Tayvan'dan Belçika ve Hollanda'ya kampanyalar hız kesmiyor.

1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan o baharat 1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan... Haberi Görüntüle

ARAMA KURTARMA İÇİN EKİP GÖNDEREN ÜLKELER

ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, El Salvador, Ermenistan, Estonya, Filistin, Finlandiya, Fransa, Güney Amerika, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Malezya, Malta, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela ve Yunanistan tarafından gönderilen ekipler deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

AB TÜRKİYE'YE EKİP GÖNDEREN ÜLKE SAYISINI 24'E ÇIKARDI

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında AB üyesi 21 ülke ile Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan'dan toplam 38 ekip, Türkiye'ye sevk edildi.

İstifa etmeyenleri tehdit etti! CHP'li belediye başkanından işçi kıyımı: 300 kişiyi işten çıkardı! İstifa etmeyenleri tehdit etti! CHP'li belediye başkanından işçi kıyımı: 300... Haberi Görüntüle

BOSNA'DAN TÜRKİYE'YE DEV DETSEK

Başkent Saraybosna'da pomozi.ba isimli kuruluşunun yardım kampanyasına yoğun katılım var. Uluslararası haber ajansı AFP, kuruluşun merkezinde toplanan dağ gibi yardım malzemelerini fotoğrafladı.

Boşnakların acil ihtiyaç olarak getirdiği ısıtıcı, jeneratör, battaniye ve uyku tulumları gönüllüler tarafından tasnif edilip paketleniyor. Yardımların ilk bölümü bir TIR'a yüklendi ve araç Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Pomozi.ba'dan Maja Arslanagic-Hrbat, "Kampanyaya katılım inanılmazdı. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Bu, şimdiye kadar yaptığımız en kapsamlı kampanya oldu diyebiliriz. Hem toplanan yardım hem de gönüllülerin desteği açısından" dedi.

Bosna Hersek'ten toplanan 40 TIR'lık yardımın hafta sonuna kadar Türkiye'ye ulaştırılması planlanıyor.

Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale geldi Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN 400'DEN FAZLA PERSONEL GÖNDERDİ

Deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarmın ilan edilmesinin ardından arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke Azerbaycan oldu. Arama kurtarma çalışmalarında 400'den fazla Azerbaycanlı personel görev alıyor.

Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra taciz etti! Kan donduran olayı küçük kız bir bir anlattı Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra... Haberi Görüntüle

UKRAYNA EKİPLERİ DE TÜRKİYE'DE

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi'nin Facebook hesabına göre, 87 arama kurtarma görevlisi, doktor ve itfaiyecelerle eğitimli köpekler Türkiye'de. Servis, acil durum görevlilerinin Antakya’da depremzedeler için çadır kurarken çekilmiş görüntülerini paylaştı.

AK Partili isim Mansur Yavaş'ın yalanını ortaya çıkardı: Yüzde 72 dediği ihaleler yüzde 9 çıktı! AK Partili isim Mansur Yavaş'ın yalanını ortaya çıkardı: Yüzde 72... Haberi Görüntüle

KKTC 200 KİŞİLİK EKİP GÖNDERDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, depremden etkilenen kentlere 200 kişilik ekip gönderildiğini açıkladı.

CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli... Haberi Görüntüle

KATAR'DAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK DESTEK

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu.

Katar Televizyonu, bugün depremzedeler için "Yardım ve dayanak" ismiyle bir kampanya başlattı.

Katar Emiri Şeyh Temim, kampanyaya, 14 milyon dolarlık katkı sağladı.

Kampanyada şu ana kadar 70 milyon riyal (yaklaşık 19 milyon dolar) toplandı.

Programa Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Haberi Görüntüle

 KATAR: TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, deprem felaketi nedeniyle ülkesinin tüm imkanlarını Türkiye için seferber ettiğini söyledi.

Ensari, Türkiye’deki deprem nedeniyle yaptıkları yardımlar ve daha sonra verebilecekleri desteğe ilişkin AA muhabirine, değerlendirmelerde bulundu.

Yardımlar konusundaki önceliklerin Türkiye tarafından belirlendiğini, bunların da arama ve kurtarma çabalarını desteklemek ve depremzedelere acil yardım sağlamak olduğunu aktaran Ensari, "Katar, deprem felaketine karşı destek olmak için tüm imkanlarını Türkiye’deki kardeşlerimizin tasarrufu için seferber etti. İhtiyaç olduğu sürece Katar, bu krizin çeşitli aşamalarında rol oynamaya devam edecektir. Dünya şu anda tüm insanlık için gerçek bir sınav olan Türkiye ve Suriye'de yaşanan büyük insani felaketle karşı karşıyadır." dedi.

Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Haberi Görüntüle

ARAMA KURTARMA EKİBİ YOLLADI, 80 MİLYON DOLAR YARDIM TOPLADI

Arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine hızla ulaştıran Suudi Arabistan, ayrıca yardım kampanyalarında yaklaşık 80 milyon dolar topladı. Suudi Arabistan'dan havalanan yedi insani yardım uçağı şimdiye kadar Türkiye'ye ulaşmış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE İNSANİ YARDIM İÇİN 5 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ

Güney Kore 110'dan fazla kurtarma görevlisi, sağlık personeli ve askeri, depremin ikinci günü arama ve kurtarma çalışmalarını desteklemek için Türkiye'ye uçtu. Seul yönetimi ayrıca, Türkiye'ye acil insani yardım için 5 milyon dolar teklif etti.

Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

MEKSİKA 140'I AŞAN UZMANIN YER ALDIĞI ARAMA KURTARMA EKİBİ YOLLADI

Meksika, Türkiye'ye 140'ı aşkın uzmanın yer aldığı arama kurtarma ekibi sevk etti. Ekipte, dünya çapında şöhrete sahip eğitimli 16 arama kurtarma köpeği de vardı.

Türkiye'ye kalabalık olarak gelen Meksika kurtarma ekibinde bulunan Proteo isimli bir köpek enkazda hayatını kaybetti. Ekibin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Kahramanca çalışman için. teşekkürler Proteo. Görevi başarı ile tamamladın" denildi.

Meksika'dan gelen eğitimli köpekler, 2017'de başkent Meksiko ve çevresini etkileyen, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde önemli görev üstlenmişti.

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Haberi Görüntüle

BEŞ KARGO UÇAĞI İNSANİ YARDIM GÖNDERİLDİ

Deprem bölgesine 100 uzmanın yer aldığı arama kurtarma sevk eden Orta Asya ülkesi, ayrıca 71 doktor ve hemşirenin görev yaptığı bir sahra hastanesi kurdu.

Özbekistan'da başlatılan yardım kampanyalarına ise yoğun destek var, hafta sonuna kadar beş kargo uçağı insani yardımları Türkiye'ye taşıdı. Toplanan yeni yardımların bu hafta içinde Türkiye'ye sevk edilmesi bekleniyor.

Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden neden ayrıldı? Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA TAM BİR SEFERBERLİK VAR

En çok gurbetçinin yaşadığı ülke olan Almanya'da, depremin ilk gününden bu yana tam bir seferberlik var. Neredeyse her şehirde insani yardımlar tasnif edilip paketleniyor ve ardından uçak ya da TIR'larla Türkiye'ye doğru yola çıkıyor. THY'nin yanı sıra Alman ordusuna ait askeri kargo uçakları aralıksız Türkiye'ye uçuyor.

Aşağı Saksaonya eyaletindeki yardım kampanyasına katılan Melle Belediye Başkanı Jutta Dettmann, önlük giyerek lahmacun yaptı.

Almanya, ayrıca depremin ardından kalabalık bir arama kurtarma ekibiyle sahada yer alan ülkeler arasında

7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı 7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK DESTEK

Rusya'da yaşayan Türkler ve Ruslar, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yardım için çalışma yürütüyor. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yardım çalışması başlattı. Bunun ardından, ülkede yaşayan Türkler ve Ruslar, Büyükelçiliğe akın etti.

Depremzedelere yardım için seferber olan başkent sakinleri, Büyükelçiliğe çadır, ısıtıcı, battaniye, kışlık giysiler, uyku tulumu, termos, taşınabilir şarj aletleri getiriyor. Bazı vatandaşlar da Rusya'daki Büyükelçiliğin açtığı banka hesaplarına para gönderiyor.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN 'DOST OPERASYONU' BAŞLATTI

Hindistan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde arama kurtarma çalışmaları için ilave insani yardım ve destek ekibi göndermeye hazır olduğunu bildirdi. "Dost Operasyonu" başlatan Hindistan, kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek makineler, yardım malzemeleri, ilaçlar, diğer gerekli araç ve gereçlerin bulunduğu 4 uçağı halihazırda gönderdi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) Genel Müdürü Atul Karwal, arama kurtarma çalışmaları için ilave ekiplerin hazırda bekletildiğini söyledi. Karwal, depremin büyük bir alanda geniş çaplı zarara yol açtığını belirtti. Kriz zamanında Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını kaydeden Karwal, deprem çalışmaları için bir ekibin daha kısa sürede yola çıkacağını dile getirdi.

Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Haberi Görüntüle

ÇİN 82 KİŞİLİK EKİP GÖNDERDİ

Çin'den arama, kurtarma ve sağlık destek görevlilerinden oluşan 82 kişilik ekibin yanı sıra ülkenin arama kurtarma teşkilatı Ramunion'a bağlı 8 kişilik ekip ve özel eğitimli bir köpek yola çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading