Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz

Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir.'' dedi.  

Gündem

07.05.2024, 07:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde katılımcılara hitap etti.

Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir.'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Dünya üzerinde nerede atalarımıza ait eser varsa oraya ulaşıyır ve gün yüzüne çıkarıyoruz. Sadece Türkiye içinde değil dünya üzerinde nerede bizlere ait bir eser varsa oraya ulaşıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz. Son 21 yılda 5 bin 500 eseri yeniden ayağa kaldırdık. Kısacası ecdadın mirasına sahip çıkıyoruz. 50 bin ihtiyaç sahibi evladımız vakıflarımızdan burs alıyor.

Nani hangi takıma transfer olacak? Nani Fenerbahçe'ye geri gelir mi? Nani hangi takıma transfer olacak? Nani Fenerbahçe'ye geri gelir mi? Haberi Görüntüle

''ECDADI ÖRNEK ALIYOR, İFTİHAR EDİYORUZ''

Ecdadın emanetlerine sahip çıkan Vakıflar Genel Müdürlüğü'müzü tebrik ediyorum. Bugün aynı zamanda vakıf insanı olarak Bayram Kızılaslan kardeşimize de ödülünü takdim ediyoruz. İş adamı kimliği yanı sıra hayır sever kardeşimiz 6 Şubat'ta ağır hasar alan Malatya Yeni Camii'nin yapım masraflarını üstlendi. Tarih boyunca gönülleri fetih için yollar köprüler inşa ettik. Ecdadı örnek alıyor iftihar ediyoruz.

Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur? Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur? Haberi Görüntüle

''İHRACAT VE İTHALATI KALDIRDIK''

İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. Filistin halkının en zor günlerinde yardımına koşan milletimiz insanlığında vicdanı oldu. Bunda gönüllü kuruluş ve vakıflarımızın büyük payı var. Mazlumlara destek olan herkesi tebrik ediyorum.

Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile görüştü: Gündem ateşkes Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile... Haberi Görüntüle

''GAZZE'YE EN FAZLA YARDIM EDEN TÜRKİYE''

Bugüne kadar toplam 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye, Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke konumuna ulaştı. 15 bini çocuk 35 bine yakın kardeşimizin hayatına kastedenlerin hukuk önünde hesap vermesi çin Türkiye olarak tüm imkanlarımızı kullanacağız. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir.

Kuzey Işıkları İstanbul'dan izlenir mi? 11-12 Mayıs'ta Kuzey Işıkları İstanbul'da görülecek mi? Kuzey Işıkları İstanbul'dan izlenir mi? 11-12 Mayıs'ta Kuzey Işıkları İstanbul'da... Haberi Görüntüle

VAKIFLAR HAYATIN HER ALANINDA

Fakir fukarayı, yolda kalanı, yetimi, düşkünü gözeten, ihtiyaç sahiplerine yardımı esirgemeyen vakıflarımız aynı zamanda milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmuştur. İslam’a göre insan, alemin özüdür. İnsana hizmet, İslam medeniyetinin temelini oluşturur. Vakıflarımız, yalnızca insana hizmetle kendilerini sınırlandırmamıştır. Tarihimizde özellikle aç kuşlar için, ağaçlar için, köprüler için kurulan nice vakıflar görüyoruz. Hayata ve hayatın akışına dair ne varsa oraya hitap eden bir yapıya mutlaka rastlıyoruz. Kamu hizmetlerinin sorunsuz ve kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak, bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz.

Zengezur Koridoru'nda yeni müdje yolda! Türk dünyasına açılan proje için tarih belli oldu Zengezur Koridoru'nda yeni müdje yolda! Türk dünyasına açılan proje için... Haberi Görüntüle

"KAMU MALINA EL UZATMAK İHANETE EŞ DEĞERDİR"

Vakıf eserleri nasıl ecdadın emanetiyle, kamu görevi de milletin emanetidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu kamu malı ve görevi ancak böyle yüksek bir şuurla yerine getirilirse faydalı olur. Kamu görevlisi kendi mesuliyeti veya mesuliyet sahasıyla ilgili işlerle vatandaşımıza hizmet etmeye memurdur. Millete hizmet yolunda rehavete, kaprislere, bugün git yarın gel sorumsuzluğına asla yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları, aziz milletimize borçluyuz. Hepimiz milletimize karşı sorumluyuz. Millete büyüklenmek, yukarıdan bakmak, sorunlarını görmezden gelmek kabul edilemez. Kamu malına el uzatmak bizin nazarımızda ihanete eş değerdir.

Ekmeğe zam mı geldi? İstanbul'da 200 gram ekmek ne kadar oldu? Ekmeğe zam mı geldi? İstanbul'da 200 gram ekmek ne kadar... Haberi Görüntüle

"SERZENİŞLERİN FARKINDAYIZ"

Siyasetçiler, kamu görevlileri yönetim mevkiindekilerin ülkeyi ve millete karşı vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz. Milletin derdiyle dertlenmedikten, sorunlarına çözüm bulmadıktan sonra hangi vazife olursa olsun, insan için yüktür. Son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Kamu hizmetlerinin kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak, bürokratik atalete hiçbir şekilde müsade etmeyeceğiz.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading