Yandex Metrica

Ekmeğe zam mı geldi? İstanbul'da 200 gram ekmek ne kadar oldu?

Ekmeğe zam mı geldi? İstanbul'da 200 gram ekmek ne kadar oldu?

Ekmeğe zam mı geldi? Ekmek fırını işletmeciler ile vatandaşlar artan fiyatlar nedeniyle zaman zaman karşı karşıya geliyordu. Fırıncılar artan maliyetler nedeniyle zamların kaçınılmz olduğunu belirtiyor vatandaşlar ise en temel gıda maddesine yapılan yüksek zamları fırsatçılık olarak yorumluyordu. İstanbul'da ekmeğin satış fiyatı ile ilgili yeni bir karar alındı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs toplantısında ekmeğe zam kararı aldı. Peki İstanbul'da 200 gram ekmek ne kadar oldu?

Gündem

19.05.2024, 16:06

Zaman zaman ekmek fiyatlarına zam yapılacağı beklentisi dile getiriliyordu. Artan maliyetler ve yüksek enflasyon nedeniyle fırın sahipleri ekmek ve diğer unlu mamüllere zammın kaçınılmaz olduğunu belitiyordu. 10 Mayıs'ta vatandaşları üzen yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye'den manzaralar: İşte 19 Mayıs coşkusu! Türkiye'den manzaralar: İşte 19 Mayıs coşkusu! Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM MI GELDİ?

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında vatandaşların en temel gıda ürünü olan ekmeğe zam yapılması kararı çıktı. İTO ekmek üreten işletmelerin maliyetlerinin arttığını ve skıntı yaşadığını belirterek ekmek fiyatarına zam kararı aldı.

20 ilde SİBERGÖZ-39 operasyonları: 74 şüpheli yakalandı 20 ilde SİBERGÖZ-39 operasyonları: 74 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

200 GRAMLIK EKMEK FİYATI NE KADAR?

İTO'nun aldığı karar doğrultusunda 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldı. Gramajı 10 gram daha azaltılan ekmeğe toplamda yüzde 31 oranında zam gelmiş oldu. 

EKMEK_ZAM.jpg

MHRS randevusu alıp hastaneye gitmeyenler bir daha randevu alamaz mı? Kaç gün sonra yeni randevu verilir? MHRS randevusu alıp hastaneye gitmeyenler bir daha randevu alamaz mı?... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM YAPILACAK MI?

İTO'nun zam kararı İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda geçerli olacak.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar derbi bileti kaç para? Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar... Haberi Görüntüle

İTO NEDİR?

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerinin düzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu, 1882 tarihli kurum. Oda, faaliyetlerini genel olarak Eminönü'de bulunan merkez binasında gerçekleştirmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading