Yandex Metrica

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanık ifadesini geri çekti

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanık ifadesini geri çekti

Türkiye, son günlerde Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşanan 'kumpas' olayının detaylarını yakından takip ediyor. Özellikle soruşturma dosyasında emniyet ayağındaki çarpıcı gelişmelere odaklandı. Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiği duruşmada Tanık Erkan Doğan'ın ifadeleri üzerine sinirlenen Bora Kaplan'ın ise salondan çıkarıldığı öğrenildi. 

Gündem

21.05.2024, 10:56

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmelere anbean bir yenisi ekleniyor. Ayhan Bora Kaplan Suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülüyor. Mahkeme Başkanı bu haftaki müşteki ve tanıkları dinlemeden önce 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadesini geri çektiğini açıkladı. 

Bolu Dağı İstanbul yönü kapatılacak mı? Bolu Dağı ne zaman kapatılacak? Bolu Dağı İstanbul yönü kapatılacak mı? Bolu Dağı ne zaman... Haberi Görüntüle

SUÇ ÖRGÜTÜNDE OLAN KİŞİLERİN ADINI AÇIKLAMIŞTI 

Hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan için çalışan kişilerin isimlerini tek tek veren gizli tanık 'Ü5W1G8K6L3'ün, şüpheli Bora Kaplan'ın silahlı suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, Bora Kaplan'ın suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen bazı suçları bizzat azmettirdiğini, suç örgütü yöneticileri ve üyelerine emir verdiğini, silahlı suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlardan bazılarına ise doğrudan katıldığını beyan ettiği' ifadelerine yer verilmişti.

Tanık ve müştekilerin dinlenilmesine geçilen duruşmada, tanık olarak dinlenen ve müştekilik talebinde bulunan Erkan Doğan konuştu.

MSB duyurdu: Yunanistan düzensiz göçmenleri Türk karasularına itti! Türkiye kurtardı MSB duyurdu: Yunanistan düzensiz göçmenleri Türk karasularına itti! Türkiye kurtardı Haberi Görüntüle

"BİLDİKLERİN BANA AĞIR GELMEYE BAŞLADI"

Sanıklardan Barış Kurt'un şoförlüğünü yaptığını, 8 yıl boyunca her işine koşturduğunu, her türlü telefon konuşmasına ve görüşmesine şahit olduğunu söyleyen Doğan, 'Zamanla bildiklerim bana ağır gelmeye başladı. İhalelerde yaptığı uygunsuzluklar, hak yediğini ve yasal olmayan işlere karıştığını bildiğim için rahatsız oldum. Olayların bana da sıçramasından korktuğum için ayrılmak istedim.' dedi.

Mert Furkan Bayram kimdir? Mert Furkan Bayram kimdir? Haberi Görüntüle

"BANA İŞKENCE YAPILDI"

Yanından ayrılmak istediği Barış Kurt'tan para da istediğini ifade eden Doğan, 'Paramı vereceğini söyledi. Ayhan Bora ile birlikte geldiler.' dedi. Ardından gittikleri bir mekanda darbedildiğini, kendisine işkence yapıldığını öne süren Doğan, iki gün sonra ellerinden kurtulduğunu, kendisini görenlerin polisi araması üzerine hastaneye kaldırıldığını belirtti. 

Tanık Erkan Doğan, 2016'da yaşadığı olaylar nedeniyle sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading