Yandex Metrica

Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur?

Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur?

1 Mayıs itibarıyla 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının sona erdirilmesinin ardından, farklı gelir grupları için özel doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Peki, Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur?

Gündem

09.05.2024, 18:30

Enflasyonun artmasıyla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan alt gelir grubundaki vatandaşlar için adım atan hükümet, 1 Mayıs'ta sona eren 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının ardından farklı gelir grupları için özel doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor. Peki, Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur?

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi kapı dışarı edildi! CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi... Haberi Görüntüle

GELİRE GÖRE TARİFE NE DEMEK, NASIL OLUR?

Bloomberg'e konuşan ve ismini gizleyen bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını ifade etti. Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceğini belirtti.

Geçen yıl kritik seçimler öncesinde destek sağlamak amacıyla hükümetin yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar ücretsiz doğal gaz vermeyi taahhüt ettiğini hatırlattı. Ancak bu sürenin 1 Mayıs'ta sona erdiğini ve Merkez Bankası'nın analizine göre bu durumun aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading