Yandex Metrica

CHP- TİP arasındaki kirli pazarlık ortaya çıktı: TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan adaylıktan el çektirildi!

CHP- TİP arasındaki kirli pazarlık ortaya çıktı: TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan adaylıktan el çektirildi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde "TİP, seçimi kaybettirebilir" sözleriyle Gökhan Zan'ı hedef gösterdi. Yaşananların ardından Gökhan Zan, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın adına gelenlerin şantajına maruz kaldığını ifade ederek, "Bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım” açıklamasında bulunmuştu. Firari Erk Acarer'in 9 Mart tarihinde yaptığı paylaşımın ise bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu görüldü. Acarer'in söz konusu paylaşımında Savaş'ın elinde bulunan kayıtları yayınlaması için kendisine para teklif ettiği yazıyordu. TİP'li yöneticiler de bu iddiaları doğruladılar. Öte yandan CHP yandaşı İsmail Saymaz, Gökhan Zan'a 3 milyon dolarlık bir teklif geldiğini, Zan'ın "5 olmaz mı" diyerek pazarlığa giriştiği iddiasını dile getirdi.  

Gündem

31.03.2024, 23:02

CHP lideri Özgür Özel'in "TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip" çıkışı sonrası dikkat çeken bir gelişme meydana geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiğini açıkladı. Partiden yapılan açıklamada Zan'ın parti yönetimince tasvip edilmeyen ilişkilere girdiği ifade edildi. Kararın ardından Gökhan Zan, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın adına gelenlerin şantajına maruz kaldığını açıkladı. 

İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! Haberi Görüntüle

"TİP'İN ADAYI SEÇİMİ KAYBETTİRME POTANSİYELİNE SAHİP"

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP-TİP arasındaki Hatay kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. CHP lideri Özgür Özel'in "TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip" açıklaması sonrası TİP, Gökhan Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiğini belirtti.

X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir: Peki X kapanırsa kullanıcı hesapları silinir mi? X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir:... Haberi Görüntüle

"ACILI HATAY HALKINA HAKARET ANLAMI TAŞIR"

TİP'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizin yaşadığı büyük yıkımların suçlusu olan AKP'nin yerel seçimde Hatay'dan gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı adayı karşısında, yine bir deprem suçlusu olan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın Hatay halkının tüm itirazlarına rağmen yeniden aday gösterilmesi üzerine, Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkını seçeneksiz bırakmayacağımızı ilan edip Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için girişimlerde bulunduk. Bu girişimler sonucunda Hatay halkının çeşitli temsilcilerinin ve önde gelen kanaat önderlerinin de inisiyatifiyle deprem günlerindeki özverili çalışmasıyla tanınan eski milli futbolcu, Hataylı spor insanı Gökhan Zan ortak bir iradeyle önerilen isim oldu. Partimiz ise "Hatay İttifakı" olarak adlandırılan bu iradeye saygı duyduğunu belirtti ve partimizin üyesi olmayan Gökhan Zan'a adaylık sırasını verdi. Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş'ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Haberi Görüntüle

"TASVİP ETMEYECEĞİMİZ İLİŞKİLERE GİRDİ"

Bununla birlikte, Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

CHP'de cadı avı: Birçok üye için ihraç süreci başlatılıyor CHP'de cadı avı: Birçok üye için ihraç süreci başlatılıyor Haberi Görüntüle

"TİP'İN ADAYI SEÇİM KAYBETTİRME POTANSİYELİNE SAHİP"

CHP lideri Özgür Özel, verdiği bir röportajda, TİP'in seçimi kaybettirebileceğini ifade etmişti. Özel, "Hatay'da en iyi alternatif Lütfü Savaş'tı. Hatay'dan iyi haberler geliyor. Başa baş bir yarış içindeyiz. TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip." dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Çalışmalar sürüyor, yakın zamanda öğretmen ataması yapılacak Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Çalışmalar sürüyor, yakın zamanda... Haberi Görüntüle

GÖKHAN ZAN'DAN CHP'YE SUÇLAMA

Gökhan Zan, TİP'in adaylıktan çekme açıklamasının ardından paylaşımda  bulundu; 

"Sevgili Halkım

Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim.

(…)

Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri FETÖcü yöntemlere, montajlara sarıldılar.

Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler.

Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim.

Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz…

Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum."

Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Haberi Görüntüle

"AİLEME ZARAR VERMEK TEHDİDİNDE BULUNDULAR"

Zan, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son bir haftadır tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldım. Daha önce adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına geldiğini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım.

2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama sayısı kabine toplantısında açıklanacak mı? 2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama... Haberi Görüntüle

"SAHTE KAYITLARLA ŞANTAJDA BULUNDULAR"

Buna boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulanacağımı söyledim ve kovdum. Durumu genel merkez ve genel başkanımla paylaştım. Partim bu şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını söylediler. Az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğu şahıslar bana dün sahte kayıtla şantajda bulunup bana ve aileme zarar vermek tehdidinde bulundular." Zan'ın avukatı, müvekkilinin, kişisel verilerini ele geçiren, montajla yayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, kişilerin kaç kişi olduğu yönündeki bilgiyi ise paylaşmayacağını söyledi.

Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li  Köksal'a AK Parti'den tepki: Şikayet et! Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li... Haberi Görüntüle

"HATAY'DA ÇİRKİN İŞLER DÖNÜYOR"

Firari Erk Acarer'in 9 Mart tarihinde yaptığı paylaşımın ise Gökan Zan'ın bu iddialarını doğrular nitelikte olduğu görüldü.

Acarer'in 9 Mart tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hatay'da çirkin işler dönüyor. Siz kim köpeksiniz lan, benim para ile iş yaptığım nerede görülmüş. Ben halkın gazetecisiyim. Sizin aracılarınızı ayrı, belediye başkanı ve adayınızı ayrı" ifadelerine yer verdi.

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

LÜTFİ SAVAŞ PARA MI TEKLİF ETTİ?

Acarer, bir sonraki paylaşımında ise söz konusu iddia ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti; 

CHP Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, bundan 3 gün önce bazı aracılarla bir haber yaptırmak istediğini söyledi. Editorial bir haber olduğunu yani bir bedeli olduğunu söyledi. Elbette cevabım net oldu: Sen kimsin? Elinde diğer adaylara ilişkin ses kaydı varmış! Dedim…" diyen Acarer, açık bir şekilde Lütfi Savaş'ın kendisine para telif ettiğini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen 23 Derece isimli hesabın yöneticisi Gökhan Özbek, Gökhan Zan ile görüştüğünü dile getirerek, TİP'in söz konusu kayıtları Gökhan Zan'a vermediğini, Zan'ın bu kayıtlara kendisinin ulaştığını söyledi. Özbek, Zan'ın partisinin onu sattığını dile getirdiğini belirtti.

Özbek, konunun bir hafta önce gündeme geldiğini dile getirerek şunları söyledi:

Kayıtların elinde olduğunu iddia eden Turgay Kocakaya Zan'a göre deepfake olan kayıtları Türkiye İşçi Partisi genel merkezine iletmiş.

Parti ise Zan'a doğruluğunu sormuş. Gökhan Zan ise kayıtlar ne diye sormuş. Parti kayıtları Gökhan Zan'a vermeyince, o da ortak bir tanıdığından kayıtları elde etmiş.Olayı duyar duymaz, bu mesele şeref ve onur meselesi diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve partinin arkasında durması gerektiğini ifade etmiş.Kendisine dur bekle denmiş. Fakat şantaj yaptığını iddia ettiği kişiler boş durmayınca Gökhan Zan bugün savcılığa gitmiş.

Kendisi 2 gündür Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'a ulaşamamış. İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile süreci yönetmiş. Şık ise Pazartesi beraber başvuralım demiş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading