Yandex Metrica

Olay farklı mahallelere sıçramıştı! Belçika'da Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan kavgada yeni detaylar ortaya çıktı!

Olay farklı mahallelere sıçramıştı! Belçika'da Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan kavgada yeni detaylar ortaya çıktı!

Belçika’nın Hasselt şehrine bağlı Heusden-Zolder ilçesinde 24 Mart Pazar günü Nevruz kutlamaları sonrası yaşanan olayların detayları ortaya çıktı. Aralarında Suriye kökenlilerin de olduğu PKK’lı grupların kasıtlı olarak Türk mahallesinden geçtiği ve Öcalan posterleri açarak örgüt lehine sloganlar attığı tespit edildi.

Gündem

30.04.2024, 01:08

Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde 24 Mart günü Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan ve biri ağır 6 kişinin yaralandı. Çatışmaların ardından, olaylar başka mahallere de sıçramıştı. Olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eylemlerde PKK/KCK izine rastlanıldı.

Adana Şanlıurfa Gaziantep 1 Mayıs'ta otobüsler bedava mı? Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz mi? Adana Şanlıurfa Gaziantep 1 Mayıs'ta otobüsler bedava mı? Toplu taşıma... Haberi Görüntüle

TÜRK MAHALLESİNDE ABDULLAH ÖCALAN BAYRAKLARINI AÇTILAR 

Aralarında Suriyelilerin de olduğu bir grup Nevruz kutlamalarından dönerken, provokasyon amaçlı geçtikleri Türk mahallesinde terör örgütü PKK ve örgüt elebaşı Abdullah ÖCALAN bayraklarını açtı. Konvoya tepki gösteren Türk asıllı bir kişiye PKK/KCK sempatizanları saldırdı.

Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti ve Saadet Partisi'ne ziyaret: Yeni anayasa çalışması için tarih verdi Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti ve Saadet Partisi'ne ziyaret: Yeni anayasa... Haberi Görüntüle

OLAYLAR FARKLI MAHALLELERE SIÇARDI 

Türk asıllı vatandaşa sempatizanların saldırması üzerine mahallede yaşayan diğer Türklerin karşılık vermesi ile olay büyüdü, başka mahallelere yayıldı. Belçika polisi olaylara TOMA’larla müdahale etti. Diğer mahallelere yayılan gruplar polis helikopterleri ile takip edildi. Hızla büyümeye başlayan olayların önüne geçmek kolay olmadı. 

TCMB rezervlerinde son durum ne Mayıs 2024? Rezervler düşüyor mu, artıyor mu? TCMB rezervlerinde son durum ne Mayıs 2024? Rezervler düşüyor mu,... Haberi Görüntüle

MANİPÜLATİF HABERLERLE OLAYLAR BELÇİKA'NIN SINIRINA TAŞTI 

Olayların başladığı sırada örgüt sosyal medya üzerinden manipülatif haberler yayarak olayların daha da büyümesine neden oldu. Üstelik olayların Belçika sınırlarını aşmasını da sağladılar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile görüşecek: Gündem yeni anayasa çalışmaları olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile görüşecek: Gündem yeni anayasa... Haberi Görüntüle

ÖRGÜT ÜYELERİ DİĞER ÜLKELERDEN BELÇİKA'YA AKIN ETTİ

Başta Fransa, Almanya, Hollanda ve Avusturya olmak üzere civar ülkelerden örgüte müzahir kişiler Belçika’ya akın etti. Terör örgütü PKK/KCK üyelerinin Avrupa ülkelerinde bu kadar hızlı bir araya gelmesi, mobilize olma potansiyellerini de bir kez daha kanıtlamış oldu. 

Cem Garipoğlu otopsisinde sır perdesi kalkıyor! Parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu: Suit hücrede dikkat çeken çalışma! Cem Garipoğlu otopsisinde sır perdesi kalkıyor! Parmaklarındaki morlukların nedeni belli... Haberi Görüntüle

FİTİLİ İLK ATEŞLEYEN PKK/KCK'LI ÇIKTI 

Belçika’da meydana gelen bu olayları başlatan kişi Suriye kökenli PKK/KCK müzahiri Mohammed Alkhalil. Suriyeli Alkhalil Belçika/Tessenderlo’da yaşıyor. Belçika’daki fitili ilk ateşleyen PKK/KCK’lı.

Eylemlerin bir mahalleden çıkıp, daha geniş bir alana yayılmasında etkili olan kişi ise PKK/KCK Belçika sözde sorumlusu Şahan Kod Osman Pınar. Pınar, eylemlere Almanya’dan gençlik mensuplarının takviye getirilmesinde emri veren kişi. 

İstanbul'un göbeğinde komando bıçaklı dehşet: Hiç tanımadığı adamı vahşice katletti İstanbul'un göbeğinde komando bıçaklı dehşet: Hiç tanımadığı adamı vahşice katletti Haberi Görüntüle

OLAYLARIN YAYILMASINA DESTEK OLAN DİĞER KİŞİLERDE ORTAYA ÇIKTI 

Olaylarda yönlendirici konumda olan diğer isimler ise; Belçika/Anvers PKK/KCK sözde sorumlusu Azat Kod Veysi Akbaş, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) Anvers sözde sorumlusu Şirvan Rojhilat Kod Mahdı Sadeghi, Liege sözde Sorumlusu ve Belçika/Verviers  Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) yöneticisi Yado Geveri kod Şefket Öztunç.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading