Yandex Metrica

Münevver Karabulut cinayetinde çok konuşulacak iddia: Otopsi raporunu trafik polis mi yazdı?

Münevver Karabulut cinayetinde çok konuşulacak iddia: Otopsi raporunu trafik polis mi yazdı?

Münevver Karabulut'u vahşice katleden katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun otopsi incelemesiyle ilgili bilirkişi incelemesi tamamlandı. Bilirkişi, 2014 yılında yapılan otopsi işlemine ait fotoğraf ve videoları izleyip savcılığa sundu. Böylelikle Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarına da ulaşılmış oldu. Otopsi fotoğraflarıyla birlikte Garipoğlu hakkında ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmedi. Son olarak Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir,Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu öne sürdü. 

Gündem

20.05.2024, 10:22

Aradan 15 yıl geçse de Münevver Karabulut cinayetinde Cem Garipoğlu'nun otopsi raporlarının çıkmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi üzerine başlatılan soruşturmada, Garipoğlu'nun otopsi fotoğraf ve görüntülerinde bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi, 2014 yılında yapılan otopsi işlemine ait fotoğraf ve videoları izleyerek dökümünü yaptı ve savcılığa sundu. Garipoğlu'nun otopsi fotoğrafları ortaya çıktı. Otopsi fotoğraflarıyla yeniden gündeme gelen konuda açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, konuyla ilgili "Adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi. Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir." dedi.

Yeraltından gelen gizemli ses depremin habercisi mi? Naci Görür'den merak edilen soruya yanıt Yeraltından gelen gizemli ses depremin habercisi mi? Naci Görür'den merak... Haberi Görüntüle

"OTOPSİ RAPORUNU HAZIRLAYAN TRAFİK POLİSİ"

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir bilirkişinin trafik polisi olduğuna dair bir belge yayınladı.

Dolar yıl sonu ne olur 2024? Dolar atacak mı, azalacak mı? Dolar yıl sonu ne olur 2024? Dolar atacak mı, azalacak... Haberi Görüntüle

"OTOPSİ İNCELEMESİNİ KİM YAPTI?"

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu iddiası olaylara yeni bir boyut kazandırdı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir “Tam 15 yıldır Münevver Karabulut cinayetinde mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Bu süreçte Adli Tıp Kurumunda, kollukta ve yargıda kamuoyunun da yakından takip ettiği birçok ihmal yaşandı. Türkiye bir haftadır Cem Garipoğlunun adli tıptaki fotoğraflarını ve bilirkişi incelemesini konuşuyor. Peki kim yaptı bu incelemeyi? Hepimiz Adli tıp uzmanı veya bir doktor demeliyiz. Fakat adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi. Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'ın yanındayız! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'ın yanındayız! Haberi Görüntüle

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Savcılığa gelen otopsi videosu ve fotoğrafları, incelenmesi için bilirkişiye verildi. Savcılık tarafından atanan bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğraflarını inceledi. Bilirkişi, incelemenin sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak, raporunu hazırlayıp soruşturma dosyasına sundu. Söz konusu görüntülerde, Cem Garipoğlu'nun yüzü açık şekilde görülürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar da dikkat çekti.

Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Yaklaşık 14 yıl önce İstanbul Bahçeşehir'de meydana gelen olayda Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilen Münevver Karabulut (17) cinayeti Türkiye'nin gündemini derinden sarsmıştı. Cinayetin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra 2014 yılında katil zanlısı Cem Garipoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde intihar etti. Ancak intihar eden kişinin Cem Garipoğlu olmadığına dair iddialar kamuoyunda aylarca tartışıldı ve kimse ikna olmadı. Vahşice katledilen Münevver Karabulut'un ailesi Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak (fethi kabir) tartışmaların son bulmasını istedi. Ancak talep hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading