Yandex Metrica

Emekliye müjde gece yarısı geldi: Bayram öncesi ilaç gibi gelecek ek ikramiye

Emekliye müjde gece yarısı geldi: Bayram öncesi ilaç gibi gelecek ek ikramiye

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi vermeye hazırlanan devletten emekliye bir ikramiye müjdesi daha geldi.

Ekonomi

27.05.2024, 12:47

16 milyon emekliye çifte müjde! Kurban Bayramı öncesinde maaş ve ikramiyeler hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı bu yıl 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Bu durumda emekliler için ikramiye ödemesi de 10-14 Haziran haftasında yapılacak. İkramiye alabilmek için aylık hak etmiş olma şartı gereği 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olanlara ikramiye ödemesi yapılacak.

Öte yendan ikramiyeden yararlanmak isteyen yeni emekliler ise 31 Mayıs'a kadar tüm işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Söz konusu karara göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Araç sahiplerine müjde: Benzin ve motorine indirim bekleniyor! 6 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları Araç sahiplerine müjde: Benzin ve motorine indirim bekleniyor! 6 Haziran... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE BİR İKRAMİYEDE BELEDİYELERDEN 

Hükümetin verdiği bayram ikramiyesine ek olarak bazı belediyelerde ilçelerinde bulunan emeklilerine bayram ikramiyesi vereceğini duyurdu. Ramazan Bayramı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki emekliler için 1500 TL ek ikramiye ödemişti.  Kurban Bayramı öncesi de benzer bir uygulama Adana Ceyhan Belediyesi'nden geldi.

Adana Ceyhan Belediyesi bu yıl Kurban Bayramı'nda emeklilere 5000 TL ek ikramiye ödemesi yapacağını duyurdu. Devletten gelen 3 bin TL ve belediyeden gelen 5 bin TL  ikramiye ile birlikte emeklilerin bayram ikramiyesi 8 bin TL olacak.

Habere Tepki Ver

22

12

5

4

3

0

0

3

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading