Yandex Metrica

Sitede Ara

Wagner liderinden ilk kare geldi! Putin'in burnunun dibinde ortaya çıktı

Wagner liderinden ilk kare geldi! Putin'in burnunun dibinde ortaya çıktı

Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de bulunduğu St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu'nda görüntülendi. Putin, Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu’nda yaptığı konuşmada, 3-4 ay içinde 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’da 6 ülkeye ücretsiz olarak gönderebileceklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 21:12

Geçtiğimiz aylarda Yevgeny Prigojin liderliğindeki Wagner güçleri, Rusya'ya karşı isyan bayrağını açmış başkent Moskova'ya kadar ilerlemişti. Belarus Lideri Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle geri çekilen Wagner ve lider Prigojin'in Belarus'a kaçtığı iddia edilmişti. Darbe girişimi sonrası nerede olduğu çok merak edilen Prigozhin Rusya'da Putin'in hemen arkasında çıktı. 

Soykırımcı İsrail yine sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli öldü, çok sayıda yaralı var Soykırımcı İsrail yine sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli öldü, çok... Haberi Görüntüle

WAGNER PATRONU O ZİRVEDE GÖRÜLDÜ

ABD merkezli Politico'nun haberine göre, 'Wagner patronu, Rusya-Afrika zirvesinde görüldü' başlığı ile okurlarına servis etti. Haberde Wagner liderinin davetliler ile poz verdiği karelerin sosyal medyada yer aldığı bilgisine de yer verildi. Ev sahipliği yaptığı forumda konuşan Putin, Rusya Devlet Başkanı Putin, Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre’ye 25 ila 50 bin ton tahılı ücretsiz göndermek için 3-4 ay içinde hazır olacaklarını belirtti.

Putin önerdi! Rusya'da yeni kabineye kritik atamalar: Şoygu'ya yeni görev Putin önerdi! Rusya'da yeni kabineye kritik atamalar: Şoygu'ya yeni görev Haberi Görüntüle

"60 MİLYON TON İHRAÇ EDİLDİ"

Tahıl teslimatının da ücretsiz olacağını aktaran Putin, "Önümüzdeki 3-4 ay içinde Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre'ye 25 ila 50 bin ton tahılı ücretsiz olarak sağlamaya hazır olacağız, ayrıca bu ürünü tüketicilere ücretsiz olarak ulaştıracağız. Belki birkaç rakam daha ilginizi çekebilir. Ukrayna geçtiğimiz yıl yaklaşık 55 milyon ton tahıl üretti. İhracat ise 17 milyon tonu buğday olmak üzere 47 milyon ton olarak gerçekleşti. Rusya, geçen yıl 156 milyon ton tahıl üretti. Bunun 48 milyon tonu buğday olmak üzere 60 milyon tonu ihraç edildi” dedi.

Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu! Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu! Haberi Görüntüle

PAZAR PAYI YÜZDE 20

Sözlerini sürdüren Putin, "Rusya'nın Dünya tahıl pazarındaki payı yüzde 20, Ukrayna'nınki ise yüzde 5'in altında. Bu da Rusya'nın küresel gıda güvenliğine önemli bir katkıda bulunduğu ve tarım ürünlerinin sağlam, sorumlu bir uluslararası tedarikçisi olduğu anlamına gelmektedir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading