Yandex Metrica

Son dakika: Kabil Havalimanı çevresinde 2 patlama gerçekleşti! Çok sayıda ölü var

Son dakika: Kabil Havalimanı çevresinde 2 patlama gerçekleşti! Çok sayıda ölü var

Taliban, Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndaki patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığını bildirdi. ABD'li yetkililere göre ölü sayısı artabilir.

Dünya

23.01.2024, 17:53

Dün ABD ve İngiltere, Kabil Havalimanı’nda ‘terör saldırısı’ uyarısı yapmış; vatandaşlarına oradan uzak durma uyarısı göndermişti. Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dış hatlar Manastır kapısında büyük bir patlama ve silah sesi duyuldu. ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı giriş kapısında meydana gelen patlamanın ilk bilgilere göre intihar saldırısı olduğu belirtildi. Yerel kaynakların aktardığına göre saldırı sonucu 13 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu iddia edildi.

Pentagon, az önce tahliyelerin sürdüğü, binlerce kişinin beklediği havalimanında patlama olduğunu duyurdu. Pentagon'un son dakika açıklamasında "Kabil Havalimanı dışında patlama oldu, kaç can kaybı ve yaralanma olduğu henüz belli değil, detaylar geldikçe paylaşacağız" denildi.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur."

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

''ŞU ANDA KAYIP OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR''

Pentagon Sözcüsü Kirby, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kabil Havalimanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıp olup olmadığı bilinmiyor. Elimizden geldiğince ek bilgi vermeye çalışacağız” dedi.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

''36 SAAT İÇİNDE BİTMEYCEK''

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kabil'deki tahliye operasyonları 36 saat içinde bitmeyecek. Misyonun bitimine kadar elimizden geldiğince çok insanı tahliye etmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

BIDEN ''31 AĞUSTOS'' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan askerlerinin Afganistan'daki görevinin 31 Ağustos'ta son bulacağını açıklamıştı.

İşte patlama sonrası olay yerinden ilk kareler...


Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Haberi Görüntüle

ABD ASKERİ SALDIRGANLARA ATEŞ AÇTI

Kabil'de meydana gelen patlamanın ardından bölgede tam bir kaos hakim. Gelen bilgilere göre ABD askerleri saldırganlara ateş açarken NATO birliklerine havalimanı kapılarından uzaklaşma emri verildi.

Kabil Havalimanında görev yapan askerler roket saldırısı olabileceği yönünde uyarılar yaparak sivil halkın dikkatli olması ve korunaklı yerlere geçmesi gerektiği hususunda uyarılarda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading