Yandex Metrica

Sitede Ara

Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor...

Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor...

Yeni deliller uzun süredir kayak kazasında öldüğüne inanılan milyarderin aslında hayatta olabileceğini ve Moskova'da genç bir kadınla birlikte yaşıyor olabileceğini öne sürdü. Alp Dağların'da kaybolan ve 2021 yılında resmen öldüğü ilan edilen Almanya'nın en zengin iş adamlarından Karl Erivan Haub aslında yaşıyor mu?

Dünya

30.04.2024, 13:59

O zamanlar 58 yaşında olan Karl-Erivan Haub, 7 Nisan 2018'de Alpler'de tek başına kayak turu yaparken ortadan kayboldu.

Altı gün süren aramada iş adamından hiçbir iz bulunamadı ve Seattle Times'a göre 2021'de bir Alman mahkemesi tarafından öldüğü ilan edildi

Ancak Daily Beast'in açıklamasına göre, şimdi Köln'deki eyalet savcılığı, Haub'un erkek kardeşi Christian'ın, kardeşinin hâlâ hayatta olabileceğine dair sıfır bilgiye sahip olduğunu söylerken yanlış bilgi verdiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı .

Haberde, soruşturmanın, Haub'un ortadan kayboluşunu araştıran RTL yayıncısındaki gazetecilerin suç duyurusu sonrasında yapıldığı belirtildi.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

ÖLDÜ SANILAN MİLYARDER YAŞIYOR MU?

Gazetecilerden biri olan araştırmacı muhabir Liv von Boetticher, Capital dergisine , Haub'u 2021'de Moskova'da gösterdiği iddia edilen fotoğraflardan haberdar olduğunu söyledi aynı yıl, Haub'un yasal olarak öldüğü ilan edildi.

Boetticher ayrıca "Bildiğim kadarıyla bu fotoğraflar, Christian Haub ve onun için çalışan iki dahili araştırmacı adına, Moskova'daki biyometrik gözetim sisteminde Karl-Erivan Haub'un görüntülerini arayan bir İsrail-Amerikan şirketi tarafından elde edildi" diye açıkladı.

Stern dergisinin Mart 2023 tarihli bir raporuna göre, Haub ile görüntülerdeki kişi arasındaki görünüm uyumu yaklaşık %90 idi.

Boetticher, edindiği bilgilere dayanarak, Christian Haub'un "Mayıs 2021'de Köln Bölge Mahkemesine yeminli olarak kardeşinin hâlâ hayatta olduğuna dair 'güvenilir bir kanıta' sahip olmadığını belirttiğinde" fotoğraflara erişebildiğini açıkladı.

Boetticher, "Karl-Erivan Haub'un kasıtlı olarak ortadan kaybolmasına neden olabileceğine ve ailesinin en azından bir kısmının bundan haberdar olduğuna ve onların daha iyi karar vermesine rağmen bu sırrı Köln Bölge Mahkemesinden ve mahkemeden sakladığına dair güçlü deliller" bulunduğu konusunda ısrar etti.

Karl-Erivan Haub olduğu iddia edilen kişi.jpg

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

RUSYA'DA SEVGİLİSİ İLE YAŞIYOR İDDİASI

Tacoma, Washington'da Alman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve İsviçre'de eğitim gören Haub, ortadan kaybolduğu sırada evliydi ve iki yetişkin çocuğu vardı. 

Ancak Boetticher, Capital'e verdiği demeçte, son kanıtların Rusya'da daha genç bir kadının birlikte olabileceğini söyledi.

Boetticher, "Kaybolmadan önce sık sık telefon görüşmesi yaptığı ve Rus iç gizli servisi FSB ile temas halinde olan Karl-Erivan Haub'un sözde bir sevgilisi vardı" dedi.

Times'ın haberine göre, Haub ve metresi olduğu iddia edilen Veronika Ermilova hakkındaki söylentiler, eşi Katrin'in, onun yasal olarak ölü ilan edilip edilmeyeceği konusunda kayınbiraderleriyle açıkça tartıştığı 2020 yılından bu yana ortalıkta dolaşıyor.

Times'ın RTL'ye dayandırdığı haberine göre, Haub'un Erminolca'nın kaybolmasından üç gün önce onun numarasını 13 kez aradığı iddia edildi.

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

BABASININ ÖLÜMÜNDEN BİR AY SONRA KAYBOLMUŞTU

Kaynak, milyarderin ABD ve Alman vatandaşlığının yanı sıra Rus pasaportuna da sahip olduğunun söylendiğini söyledi.

Tengelmann fonlarından milyonlarca avronun 2010 ile 2015 yılları arasında Rusya'ya aktarıldığına dair spekülasyonlar da vardı.

Haub, babası Erivan Haub'un ölümünden sadece bir ay sonra ortadan kayboldu.

Forbes'a göre, öldüğünde yaşlı Haub'un servetinin 6,4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading